Σκρέκας: Τον Απρίλιο το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, με αυξημένες επιδοτήσεις

Σκρέκας: Τον Απρίλιο το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, με αυξημένες επιδοτήσεις

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Mέχρι τον Απρίλιο θα βγει στον αέρα ο Β’ Κύκλος του πολύ επιτυχημένου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις αυξημένες επιδοτήσεις που θα προβλέπονται, για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, από το 5th EcoMobility Conference, προσθέτοντας ότι την ίδια περίοδο θα εκκινήσει το πρόγραμμα «Πράσινο Ταξί», για την αντικατάσταση ως και 2.000 ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την επιδότηση να ανέρχεται σε 22.500 ευρώ, με την απόσυρση του παλαιού οχήματος.

Ρεκόρ ταξινομήσεων το 2021

Όπως είπε ο Υπουργός, το 2021 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, με το στόχο που είχε τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, να υπερκαλύπτεται κατά 186%.

Συνολικά ταξινομήθηκαν 6.976 ηλεκτρικά οχήματα έναντι στόχου για 3.750 οχήματα. Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς  δρόμους, τους τελευταίους 12 μήνες, είναι υπερτριπλάσια από τα 2.135  που κυκλοφορούσαν το 2020, γεγονός που δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση εμπεδώνεται στη συλλογική αντίληψη.

Σημαντικό ρόλο στις θετικές επιδόσεις όσον αφορά τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης, έπαιξε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», του οποίου ο πρώτο κύκλος ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες .

70 εκατ. τζίρο στην αγορά, από το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 1”

Στο πολύ ελκυστικό «Κινούμαι Ηλεκτρικά», υποβλήθηκαν περίπου 19.000 αιτήσεις και δημιουργήθηκε τζίρος περίπου 70 εκατ. ευρώ στην αγορά.

Πρώτα και με διαφορά στη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, ήρθαν τα ποδήλατα, «παίρνοντας» το 69% των αιτήσεων, τα δίκυκλα το 22% των αιτήσεων και τα αυτοκίνητα, 10% των αιτήσεων.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός, στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει και ο πρώτος Κλιματικός Νόμος, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Τα νέα μέτρα, σε συνδυασμό με τα κεφάλαια των 220 εκατ. ευρώ που συνολικά θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ηλεκτροκίνηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top