Στο ‘East Plaza’, τα hubs της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Στο ‘East Plaza’, τα hubs της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στα 9.000 τ.μ. του κτιριακού συγκροτήματος ‘East Plaza’, θα εγκατασταθούν τα δύο hubs της πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στον Απρίλιο ολοκληρώνεται η διαμόρφωση και των 2.000 τ.μ. που ενοικίασε η εταιρεία στο κτίριο ‘ZEDA’, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr.

Οι ρυθμοί με τους οποίους η φαρμακευτική βιομηχανία προχωράει στην ανάπτυξη των δύο κέντρων που δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, είναι εντυπωσιακοί. Μέσα στην πανδημία άρχισε να λειτουργεί, στο ‘Phoenix Center’, το digital center Θεσσαλονίκης, ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης big data που αναπτύσσει ο φαρμακευτικός κολοσσός στον παγκόσμιο χάρτη.

Εν τω μεταξύ, η Pfizer προχωρά και στη στελέχωση του δεύτερου hub που δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη και το οποίο θα υποστηρίζει τον Όμιλο, παρέχοντας οικονομικές και άλλες υπηρεσίες.

Προσωρινά και στο ‘ΖΕDA’

Σε τούτη τη φάση ολοκληρώνονται οι διαμορφώσεις στο κτίριο ‘ΖΕDA’(2.000 τμ) και ορισμένες πρόσθετες στο ‘Phoenix’ (1.500 τμ.), ώστε τον Απρίλιο να είναι έτοιμοι οι χώροι αυτοί, μεγαλύτεροι από τα 3.000 τμ που αρχικά υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν η Pfizer.

Αλλά η λειτουργία στους παραπάνω χώρους είναι προσωρινή, πολύ προσωρινή, καθώς η Εταιρεία εξασφάλισε το εμπορικό κέντρο ‘Εast Plaza’ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, στην ευρύτερη γειτονιά του εμπορικού κέντρου «Μακεδονία» και του Διεθνούς Πανεπιστημίου και με εύκολη πρόσβαση στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Δύο hubs σε ένα “σπίτι”

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του  GRTimes.gr, στο κτίριο που εξασφάλισε με μίσθωση η Pfizer από την ΜΑΚΤ ΑΕ, θα συστεγαστούν τα δύο hubs της Θεσσαλονίκης τα οποία θα φτάσουν να απασχολούν περισσότερα από 400 άτομα.  Στόχος είναι, η μετεγκατάσταση των δύο hubs στο μεγάλο «σπίτι» της Pfizer, να γίνει προς τις αρχές του 2022.

Μάλιστα η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μ.Ε.Θεσσαλονίκης, ενέκρινε (29/9/2020) το αίτημα της ΜΑΚΤ ΑΕ για τροποποίηση των χρήσεων γης ώστε να προστεθούν στις εμπορικές, χρήσεις έρευνας και αποθήκευσης με κατεύθυνση πάλι στο τριτογενή τομέα.

Το συγκεκριμένο μεγάλο ακίνητο, παλαιότερα φιλοξενούσε την εμπορική ‘Saturn’, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι κενό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Arbitrage Real Estate, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του έργου. «Οι νέες εγκαταστάσεις θα διαμορφωθούν κατάλληλα για να στεγάσουν ένα από τα παγκόσμια Digital και Global Hub της εταιρείας. Θα πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο από πλευράς διαρρύθμισης και επιλογής υλικών χώρο γραφείων με υπερσύγχρονες ψηφιακές εγκαταστάσεις. Αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη στη Θεσσαλονίκη και θα δημιουργήσει την ανάγκη να επακολουθήσουν κι αλλά αντίστοιχα κτιριακά έργα γραφείων υψηλών προδιαγραφών.»

Έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο

Αλλά πέρα από την εξασφάλιση και διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών, η Pfizer έριξε εξ’ αρχής το βάρος στο ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο στελεχώνεται το κέντρο στη Θεσσαλονίκη.  Έχει ήδη πιάσει το στόχο των προσλήψεων για το digital hub, δηλαδή τα 200 άτομα, κάνει παρουσιάσεις στα Πανεπιστήμια της πόλης και κτίζει γέφυρες συνεργασίας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ προχωρά και σε προσλήψεις για το hub των οικονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ