Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή – Την Παρασκευή 29/9 στο Μέγαρο Μουσικής με δωρεάν είσοδο

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή – Την Παρασκευή 29/9 στο Μέγαρο Μουσικής με δωρεάν είσοδο

Πώς είναι να πέφτεις μέσα σε κινούμενη άμμο; Πώς μπορούμε να παίξουμε πινγκ – πονγκ χωρίς τις κλασικές ρακέτες; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε πολύχρωμα πυροτεχνήματα;

Αυτά κι ακόμη περισσότερα θα ανακαλύψουμε στον «τροχό της φύσης», μέσα από εντυπωσιακά πειράματα για να γνωρίσουμε τα στοιχεία της φύσης και τις ιδιότητες του αέρα, του νερού, της γης και της φωτιάς. Η παρουσίαση του science show για ηλικίες από 9 έως… 99 χρονών γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΝΟΗΣΙΣ και της Βραδιάς του Eρευνητή.

Στην αίθουσα «Αναγνωστήριο» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2) όπου πραγματοποιείται η φετινή εκδήλωση, το ΝΟΗΣΙΣ θα τοποθετήσει εγκατάσταση για την προβολή του Φορέα και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου.

Ώρες δράσεων science show 18.30, 19.30 και 20.30

Είσοδος δωρεάν.

Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή

Η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή (European Researchers’ Night) είναι μια πανευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση, η οποία προβάλλει την ποικιλομορφία της επιστήμης και τον αντίκτυπό της στην καθημερινή ζωή των πολιτών με διασκεδαστικούς, εμπνευσμένους τρόπους. Το κοινό θα συναντήσει ερευνητές και ερευνήτριες και θα ανακαλύψει το συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον.

Παιδιά, νέοι, νέες και οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως πρακτικά πειράματα, παιχνίδια, κουίζ, διαγωνισμούς, εκθέσεις και ψηφιακές εφαρμογές.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 26 χώρες την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και από την Ελλάδα συμμετέχουν 7 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Περισσότερα για τη Βραδιά του Ερευνητή 2023 στον σύνδεσμο https://researchersnight.gr/.

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Μ2), από τις 17.00 μέχρι τις 22.00, με δωρεάν είσοδο.

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Βραδιάς του Ερευνητή» στο:

https://researchersnight.gr/wp-content/uploads/2023/09/researchersnight2023_Programma_thessaloniki.pdf

Είσοδος δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΘ: Μικρή υποχώρηση μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο του 2023

Σπύρος Πέγκας: Στην τετραετία Ζέρβα ο τουρισμός κάνει άλμα στο κενό

ΕΟΔΥ: Συνολικά 143 κρούσματα και 19 θάνατοι από τον ιό Δυτικού Νείλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top