Θεσσαλονίκη: Η Μαρία Σπυράκη διάβασε παραμύθι σε μαθητές εκπέμποντας SOS για την κλιματική κρίση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Η Μαρία Σπυράκη διάβασε παραμύθι σε μαθητές εκπέμποντας SOS για την κλιματική κρίση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μείωση των ρύπων του μεθανίου πραγματοποίησε σήμερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη διάβασε το παραμύθι της «πουφ μεθάνιο» σε περισσότερους από 200 μαθητές, από οκτώ σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης.

σπυρακη

σπυρακη-ζερβας

Στην εκδήλωση η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου. Επίσης, παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.

Εντός της αίθουσας «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχιακό Μέγαρο η κ. Σπυράκη διάβασε το παιδικό παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο», που έχει γράψει η ίδια και απάντησε στις απορίες μαθητών σχετικά με την κλιματική κρίση, το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου, που θερμαίνει τον πλανήτη, να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας.


Στη συνέχεια οι μαθητές, με υλικά που τους δόθηκαν ζωγράφισαν την πρόταση τους για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει στην καθημερινότητα η κλιματική κρίση, ενώ όπως επισήμανε και ο κ. Ζέρβας τα έργα τους θα εκτεθούν στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους μαθητές μοιράστηκε δωρεάν το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο».

παραμυθι

Μ. Σπυράκη: Να μιλήσουμε με τα παιδιά για το περιβάλλον που ονειρεύονται

Η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη ευχαρίστησε αρχικά τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή και την αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου για τη συμμετοχή τους στη δράση και έπειτα ανέφερε σε δηλώσεις της ότι «η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και είναι μια ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε με τα παιδιά για το περιβάλλον που ονειρεύονται, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα διαβάσουμε μαζί το παραμύθι “πουφ μεθάνιο” που βασίζεται στην έκθεση μου για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ συμπλήρωσε ότι «σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα και για την πολιτική στην Ελλάδα, καθώς η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει τον κλιματικό νόμο, που είναι η εξειδίκευση του ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου, του οποίου η ψήφιση θα καθορίσει την πορεία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές».

Ζ. Μακρή: Εκπαίδευση των μαθητών ώστε να σέβονται το περιβάλλον

Η υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή ανέφερε σε δηλώσεις ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, που βασίζεται στην έκθεση μιας ευρωβουλευτού που έχει και γνώση και ενδιαφέρον. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να προσαρμοστούν τα παιδιά στην κλιματική κρίση. Τα βραβευμένα εργαστήρια δραστηριοτήτων ήδη από τα νήπια διδάσκουν μεταξύ άλλων και τον σεβασμό στο περιβάλλον, αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και καταλαβαίνουν από μικρή ηλικία τη σημασία των αλλαγών που βιώνουν».

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «είναι ακόμα μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη για το μεθάνιο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή γίνεται από τη νέα γενιά. Με την ανάγνωση ενός παραμυθιού. Μάλιστα, έργα που ζωγράφισαν τα παιδιά θα εκτεθούν στον υπαίθριο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μέσα από ένα παραμύθι σήμερα οκτώ σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα δουλέψουν για μία πολύ μεγάλη αλήθεια: όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο να σώσουμε το περιβάλλον. Σαν δήμος Θεσσαλονίκης χαιρόμαστε που είμαστε ανάμεσα στις 100 δήμους που εντάχθηκαν σε ένα πρόγραμμα της ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μία σημαντική διάκριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη, που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030».

Ι. Κοσμοπούλου: Να αποκτήσουν τα παιδιά οικολογική συνείδηση

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε από πλευράς της ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μια γιορτή, με αφορμή την ημέρα του περιβάλλοντος. Έχουν έρθει οκτώ σχολεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης και όμορους δήμους για να ακούσουν το παραμύθι της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη “πουφ μεθάνιο” που είναι μια πολύ επιμελημένη δουλειά και αυτό που εμείς θέλουμε είναι να περάσουμε στα παιδιά μια οικολογική συνείδηση και να αγαπήσουν το μεγάλο τους σπίτι, τον πλανήτη».


δημαρχειο-σπυρακη-1

Λίγα λόγια για την έκθεση μείωσης του μεθανίου

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των ρύπων το μεθανίου φέρει την υπογραφή της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη.

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, η μείωση των ρύπων του μεθανίου αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς στόχους.

Η κ. Σπυράκη συμμετείχε στη Διάσκεψη και παρουσίασε την έκθεση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ειδική συνεδρίαση κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση παγκόσμιου παρατηρητηρίου για το μεθάνιο, στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες 100 χώρες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας οικονομίας, συνυπέγραψαν την παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου κατά 30% ως το 2030 με έτος αναφοράς το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλή: Το απόγευμα η ψήφιση του Κλιματικού Νόμου από την Ολομέλεια

Κηφισιά: Βρέθηκε στη Νορβηγία ο 6χρονος Ράινερ – Τον έβγαλαν από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ: Η Άγκυρα υπονομεύει την ειρήνη και σταθερότητα

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Kινητοποιήσεων συνέχεια- 24ωρη απεργία την 1η Ιουνίου (ΦΩΤΟ)

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top