Αγ. Μέρκελ: Lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Αγ. Μέρκελ: Lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Την παράταση του “μερικού lockdown” που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και αρκετές ημέρες μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σήμερα η καγκελάριος της χώρας Άγγελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων. 

“Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο μας” τόνισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος του μήνα που διανύουμε. 

“Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει” σημείωσε η καγκελάριος συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χαλάρωσης από την στιγμή που “απέχουμε πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα”. 

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν κυρίως τις κοινωνικές επαφές για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή έχουν ματαιωθεί και όλες οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους, με την κατάσταση να αξιολογείται εκ νέου στις 4/1.  

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ σημειώνοντας μετά το τέλος της διάσκεψης ότι “πρέπει να σκεφτούμε καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημί-συνεπείς για πολύ”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ