Αλλάζει το πρωτόκολλο ο ECDC: Η τρίτη δόση να αξιολογηθεί για το σύνολο των ενηλίκων

Αλλάζει το πρωτόκολλο ο ECDC: Η τρίτη δόση να αξιολογηθεί για το σύνολο των ενηλίκων

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Αντρέα Αμον δήλωσε σήμερα ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

«Οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για όλα τα ενήλικα άτομα δίνοντας προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών», είπε η Αμον σε ηχογραφημένη δήλωση, σημειώνοντας ότι οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού προγράμματος εμβολίων.

Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσιοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στη λήψη αποφάσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να λάβει υπόψη αυτή τη συμβουλή όταν προτείνει αλλαγές στη χρήση των πιστοποιητικών COVID-19 αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν αναμνηστικές δόσεις στους πληθυσμούς τους, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια για να επιλέξουν ομάδες που έχουν προτεραιότητα και ανά διαφορετικά διαστήματα μεταξύ των αρχικών εμβολιασμών και των αναμνηστικών δόσεων.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλία: Χειρόγραφο του Αϊνστάιν πουλήθηκε 11,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

Κ. Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Κηδεύτηκε ο 39χρονος πατέρας δύο παιδιών στην Άσσηρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Χανιά: Ζευγάρι εξαπατούσε πολίτες με δήθεν άρρωστο παιδί

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ