Αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους μπροστινούς τροχούς – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους μπροστινούς τροχούς – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Φύλακα άγγελο αλλά επίσης και… ικανότατο πιλότο είχαν οι 88 επιβαίνοντες του αεροσκάφους Embraer 190 που εκτελούσε την πτήση UB-103 των Myanmar National Airlines.

Την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο ο κυβερνήτης επιχείρησε να κατεβάσει τους μπροστινούς τροχούς μέσω του αυτόματου συστήματος. Μάταια όμως… Ξαναπροσπάθησε μέσω του χειροκίνητου συστήματος, επίσης χωρίς αποτέλεσμα, και τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

«Προσπάθησε δύο φορές και πέρασε δύο φορές πάνω από το αεροδρόμιο ζητώντας από τον πύργο ελέγχου να του πει αν οι μπροστινοί τροχοί είχαν αναπτυχθεί» εξήγησε ο αξιωματούχος που απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικό λάθος.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η παράτολμη προσπάθεια του πιλότου, ενώ σε δεύτερο βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους διακρίνουμε την ανησυχία που επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες κατά την αναγκαστική προσγείωση.

Από την πλευρά της η Embraer ανακοίνωσε ότι «θα προσφέρουμε κάθε συνεργασία στις αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε στην έρευνα για το περιστατικό».

Στην πτήση επέβαιναν 82 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα χωρίς κανείς να τραυματιστεί.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ