Ανατολική Μεσόγειος – Τουριστικά γραφεία: Αερομεταφορές, αειφορία, ψηφιοποίηση

Ανατολική Μεσόγειος – Τουριστικά γραφεία: Αερομεταφορές, αειφορία, ψηφιοποίηση

Εκατό σύνεδροι από 25 χώρες συμμετείχαν στις εργασίες της 6ης Συνάντησης Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων που διοργάνωσε η Ισπανική Συνομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων (CEAV) στη Λεόν της Ισπανίας. «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργειών, ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ των τουριστικών φορέων των χωρών που συμμετέχουν, προς όφελος του τουρισμού» δηλώνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ Βασιλική Σκάγια.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Το τρίπτυχο αερομεταφορές, αειφορία, ψηφιοποίηση είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της κινητικότητας και την επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού ύστερα από δυο σχεδόν χρόνια που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοΐου.

Εκατό (100) συμμετέχοντες από 25 χώρες συμμετείχαν στις εργασίες της 6ης Συνάντησης Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων που διοργάνωσε η Ισπανική Συνομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων (CEAV) 3-6 Νοεμβρίου στη Λεόν της Ισπανίας, οι οποίοι παρουσίασαν και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού και τις προοπτικές του στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων η οποία διοργανώνεται κάθε δυο έτη παρουσιάστηκε το έργο, οι στόχοι και το πεδίο δράσης του East Mediterranean Travel and Tourist Agencies Associatons Synergies (EMTTAAS), που βασίζεται στις συνέργειες μεταξύ των φορέων οργανωμένου τουρισμού της Ανατολικής Μεσογείου για την ενίσχυση των ταξιδιωτικών ροών στην ευρύτερη περιοχή.

Ώρα να μοιραστούμε

Στο πλαίσιο της 6ης Συνάντησης και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα Εμπειρίες με τίτλο «Time to Share» συμμετείχε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΗΑΤΤA Βασιλική Σκάγια η οποία παρουσίασε ενώπιον κορυφαίων εκπροσώπων του οργανωμένου τουρισμού από όλο τον κόσμο, τη δομή, τη φιλοσοφία και τη βάση στην οποία δραστηριοποιείται ο EMTTAAS στην Ανατολική Μεσόγειο ως πρότυπο διεθνών συνεργειών μεταξύ φορέων με στόχο την αναζωογόνηση της τουριστικής ζήτησης.
«Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργειών, ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ των τουριστικών φορέων των συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού» ανέφερε η κυρία Σκάγια κατά την παρουσίαση του  EMTTAAS.

Οι εμπλεκόμενες χώρες στο EMTTAAS

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της CEAV, οι σκοποί και το πρόγραμμα της EMTTAAS που καταρτίστηκε από τις εμπλεκόμενες χώρες – μέλη (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος) προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συνέδρων. Σκοπός των εργασιών είναι η διεύρυνση της επιχειρηματικότητας των τουριστικών γραφείων – μελών των Ενώσεών τους στη βάση των συνεργειών των τουριστικών φορέων.

Σημειώνεται ότι η Συνάντηση Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων διοργανώνεται κάθε δυο έτη και αποτελεί την πλατφόρμα συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μεταξύ των Ενώσεων και Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων από όλο τον κόσμο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top