Αργεντινή: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Sinopharm

Αργεντινή: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Sinopharm

Η κυβέρνηση της λατινοαμερικάνικης χώρας έχει καταγράψει 51.798 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 2.064.334 κρουσμάτων (77/3.709 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που παράγει η κινεζική Sinopharm έδωσαν οι αρχές της Αργεντινής, με απόφαση που υπογράφεται από την υπουργό Υγείας, Κάρλα Βιτσότι.

Εκπρόσωπος της υπουργού εξήγησε πως κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».

Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίνεται από τις αρχές της Αργεντινής.

Έχει ήδη δοθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο που παράγουν οι Pfizer/BioNTech, στο ρωσικό Sputnik-V, σε αυτό που δημιούργησαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς και στο Covishield, που παράγει το Serum Institute of India (SII).

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Προέδρου, Αλμπέρτο Φερνάντες, ως εδώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 700.000 άνθρωποι στην Αργεντινή, εκ των οποίων πάνω από 400.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, και με την έγκριση νέων εμβολίων θα επιτραπεί να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των 45 εκατ. κατοίκων.

Ως εδώ, η κυβέρνηση της λατινοαμερικάνικης χώρας έχει καταγράψει 51.798 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 2.064.334 κρουσμάτων (77/3.709 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Πηγή εικόνας: Reuters

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ