Βαθιά φτώχεια και ανεργία στην Τουρκία

Βαλκάνια, Σημαντικά   | 26/06/2019 | 16:06

Ο Μουράτ Αμπί βρήκε δουλειά στις κατασκευές αφού μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη από την ανατολική Τουρκία πριν από τέσσερα χρόνια, σε έργα μεταξύ των οποίων και το νέο αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο η κυβέρνηση παρουσίασε ως πυλώνα της οικονομικής ισχύος της χώρας.

Όμως ύστερα από μια ξαφνική κάμψη της ανάπτυξης, ο 26χρονος είναι άνεργος εδώ και εννέα μήνες και τώρα κοιμάται στα γραφεία του συνδικάτου του, καθώς δεν μπορεί πλέον να πληρώσει νοίκι.

«Νιώθω ντροπή, σαν αποτυχημένος. Δεν μπορώ να ονειρευτώ», δήλωσε ο Αμπί, που τρώει σε συσσίτια.

Δήλωσε ότι άφησε τη δουλειά του ως εργάτη στο αεροδρόμιο τον Οκτώβριο εξαιτίας των κακών εργασιακών συνθηκών και προσπάθησε να βρει άλλη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς πολλές εταιρίες σταμάτησαν τις προσλήψεις ύστερα από την περυσινή κρίση της τουρκικής λίρας.

Το ποσοστό ανεργίας της Τουρκίας έχει αυξηθεί και βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η οικονομία βυθίστηκε σε ύφεση, η οποία οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι για χρόνια μεγάλα κατασκευαστικά έργα χρηματοδοτήθηκαν με φθηνά δάνεια από το εξωτερικό, αλλά ήταν δύσκολο να συνεχιστούν ύστερα από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Αυτό περιλαμβάνει και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι μεταξύ των μεγαλύτερων αερολιμένων παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητα του.

Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η τουρκική οικονομία, που έχει βιώσει μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης, θα συρρικνωθεί το 2019, φέρνοντας παρατεταμένη υψηλή ανεργία που θα μπορούσε να πλήξει την παραγωγικότητα και τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Μέσης Ανατολής.

Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των ψηφοφόρων για τους χειρισμούς του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είχε ως αποτέλεσμα κόμμα του, το AKP, να υποστεί επώδυνο εκλογικό πλήγμα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της βαριάς ήττας στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αμπί είναι ένας από τους πάνω από 4,5 εκατ. ανέργους στην Τουρκία, όπου το επίσημο ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 14,7% τον Φεβρουάριο, πριν υποχωρήσει στο 14,1% τον Μάρτιο. Αυτό κατατάσσει το ποσοστό ανεργίας της Τουρκίας κοντά σε αυτό της Ισπανίας, που έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ελλάδα.

Χθες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα στοιχεία για την απασχόληση έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. «Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε την ισορροπία στην οικονομία, να άρουμε τη μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας. Οι δείκτες τον Ιούνιο δείχνουν θετικές εξελίξεις», δήλωσε ο πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα σε βουλευτές του κόμματός του.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας, εκτός από συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, μεταξύ των οποίων τη θέσπιση κινήτρων προκειμένου οι εταιρίες να προσλάβουν πρόσθετο προσωπικό και τη στήριξη προς τους εργοδότες προκειμένου να αντισταθμιστεί η φετινή αύξηση κατά 26% του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση προβλέπει πως η οικονομία θα ανακάμψει αργότερα φέτος, όταν εκτιμά ότι η ανεργία θα υποχωρήσει περίπου στο 12%.

Ωστόσο, πολλοί οικονομολόγοι δεν είναι το ίδιο αισιόδοξοι. Ενώ η Άγκυρα λέει ότι αναμένει ανάπτυξη 3,5% την επόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,6%.

Ο Σεϊφετίν Γκιουρσέλ, διευθυντής στο κέντρο ερευνών Betam του πανεπιστημίου Bahcesehir της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ειδικεύεται στην ανεργία, λέει ότι αναμένει πως αυτοί που δεν έχουν απασχόληση θα παραμείνουν άνεργοι για παρατεταμένο διάστημα ή για έως 18 μήνες. Αυτό θα είναι μεγαλύτερο διάστημα από αυτό κατά την τελευταία ύφεση της οικονομίας το 2009 όταν η ανεργία ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ του 14,8%. «Καθώς οι προηγούμενες κρίσεις ξεπεράστηκαν γρήγορα, η διάρκεια της ανεργίας δεν ήταν πολύ μεγάλη. Αλλά τώρα ο κόσμος θα είναι άνεργος για πολύ μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Γκιουρσέλ.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ο κατασκευαστικός κλάδος της Τουρκίας –βασικός κινητήριος παράγοντας της οικονομικής άνθησης κατά το μεγαλύτερο μέρος της 16χρονης διακυβέρνησης του Ερντογάν– έχει υποστεί ιδιαίτερα σκληρό πλήγμα. Η ζήτηση για κατοικίες και ο αριθμός των κυβερνητικών έργων έχουν συρρικνωθεί ενώ έχει αυξηθεί το κόστος για υλικά όπως ο χάλυβας και το τσιμέντο.

Ο Αμπί, που κατάγεται από την ανατολική επαρχία Βαν, δήλωσε ότι άρχισε να βλέπει την αγοραστική αξία του μισθού του να μειώνεται γύρω στα μέσα την προηγούμενης χρονιάς καθώς η χώρα άρχισε να κλονίζεται από την κρίση του νομίσματός της, που κάποια στιγμή πέρυσι είχε ως αποτέλεσμα η αξία της λίρας έναντι του δολαρίου να μειωθεί στο ήμισυ.

Μέλος του αριστερού συνδικάτου IYI-SEN, ο Αμπί δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο των 12.000 λιρών (2.080 δολαρίων) που πήρε για να στηρίξει την οικογένειά του στη Βαν. Αναζητά μια προσωρινή εργασία και δεν είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα καταφέρει να βρει μακροπρόθεσμη απασχόληση. «Ξυπνάω κάθε πρωί και σκέφτομαι ‘Τι θα κάνω; Θα μπορέσω να βρω σήμερα δουλειά;’».

Ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα είναι από τα μεγαλύτερα βαρίδια στην απασχόληση από τον περασμένο χρόνο, ο πολύ μεγαλύτερος κλάδος των υπηρεσιών αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό του συνολικού αριθμού των ανέργων της χώρας.

Ο Σελτζούκ Αρμαγκάν Ασλάν, 36 ετών, πουλούσε τηλέφωνα και τηλεοράσεις για το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού του βίου αλλά πριν από πέντε μήνες έχασε τη δουλειά του. Ο Ασλάν δήλωσε ότι καθώς η λίρα υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 7,24 έναντι του δολαρίου τον Αύγουστο, ο εργοδότης του πάσχιζε να καλύψει το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων και οι πωλήσεις έκαναν βουτιά.

«Η αύξηση του δολαρίου έγινε ξαφνικά αισθητή στον κλάδο, μέσα σε μια εβδομάδα. Στις 10 με 15 ημέρες που ακολούθησαν, οι εταιρίες άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα – και το πρώτο ήταν να απολύσουν προσωπικό, όπως πάντα», δήλωσε ο Ασλάν, πριν λάβει το μηνιαίο επίδομα ανεργίας των 1.346 λιρών (233,30 δολαρίων). Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι παλεύει να αποπληρώσει τα δάνεια που πήρε για να καλύψει τα έξοδα του γάμου του και της γέννησης της κόρης του πριν από έναν χρόνο. Είπε ότι έφθασε στο σημείο να σκεφθεί ακόμα και να πουλήσει όργανα του σώματός του, εάν κάποιος του προσέφερε χρήματα «Δεν μπορώ ούτε να κοιτάξω καταπρόσωπο την οικογένειά μου. Νιώθω εντελώς ανεπαρκής».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:1121/07

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει αύριο ο Αλ. Τσίπρας Πολιτική

23:0921/07

Δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

23:0421/07

Από αύριο οι αυξημένες χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας Ειδήσεις ,Οικονομία

22:5221/07

Κατέρρευσε στο γήπεδο ο προπονητής της Ντιναμό Βουκουρεστίου – Φόβοι για έμφραγμα... Αθλητισμός

22:4721/07

Τένις: «Έφυγε» από τη ζωή ο Πίτερ ΜακΝαμάρα Αθλητισμός

22:3521/07

Γ.Παπανδρέου: Όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα Πολιτική

22:3121/07

Τζακ ποτ στο Τζόκερ Αθλητισμός

22:2721/07

Κ.Μητσοτάκης: Υπάρχουν περιθώρια για προσέλκυση περισσότερων αμερικανικών κεφαλαίων Πολιτική ,Σημαντικά

22:1921/07

Έλληνας στρατιωτικός βρήκε “φουσκωμένο” πορτοφόλι Τούρκου και το παρέδωσε Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1321/07

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα προαναγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής Πολιτική

22:1021/07

Ουκρανία-βουλευτικές εκλογές: Νίκη για το κόμμα του προέδρου Ζελένσκι Διεθνή

22:0821/07

Λ.Μενδώνη: Ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα Πολιτική

21:5921/07

Πορτογαλία: Είκοσι τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές – Σύλληψη υπόπτου για εμπ... Διεθνή

21:5421/07

Β.Κικίλιας: Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο Πολιτική

21:4721/07

Άγκυρα: Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις Διεθνή

21:3921/07

«Μονομαχία» Πολάκη – Μπακογιάννη στη βουλή Πολιτική

21:3121/07

Γ. Πλακιωτάκης: Άμεσα τα μέτρα για τη ναυτιλία Ναυτιλία ,Οικονομία

21:2021/07

Πώς φορολογούνται τα εισοδήματα από το εξωτερικό Οικονομία

21:1021/07

Αττική: Νέο συγκλονιστικό video από τη στιγμή του σεισμού σε σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0421/07

Θ. Σκυλακάκης: Πυλώνας της προσπάθειας μας, η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων Πολιτική

21:0121/07

Άδειες κατεδάφισης για 13 «επικίνδυνα» κτήρια στην Αθήνα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:4821/07

Σεισμός στη Μαγούλα: Η ανάρτηση Πολάκη για τον… «γκαντέμη» Μητσοτάκη Πολιτική

20:4421/07

Παπαρήγα κατά Κυρανάκη: Μπέρδεψε το ΕΑΜ με το ΕΔΕΣ Πολιτική

20:3921/07

Συλλήψεις ανηλίκων για τρεις κλοπές στην Τρίπολη Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3321/07

Έξι άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2521/07

ΕΝΦΙΑ: Πόσο μειώνεται ο φόρος μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Οικονομία ,Σημαντικά ,Φορολογία

20:1321/07

Φορολόγηση τσικουδιάς: Απόφαση «ταφόπλακα» για την αμπελουργία της Κρήτης Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία

20:0721/07

Χρυσοχοΐδης: Για την τρομοκρατία δεν υπάρχει χώρος στη δημοκρατία μας Πολιτική ,Σημαντικά

20:0021/07

Σε ποιες περιοχές είναι αύριο πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές Ελλάδα

19:5421/07

Συλλήψεις οι δύο από τις τρεις προσαγωγές, για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:4921/07

Μ.Βρετανία: Οι συνομιλίες πριν από τη σύλληψη του βρετανικού τάνκερ Stena Impero από το... Διεθνή

19:4421/07

Χονγκ Κονγκ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές – Δακρυγόνα και πλαστικές σφα... Διεθνή

19:3421/07

«Χάλκινος» ο Ανδρέας Πανταζής στο Ευρωπαϊκό! Φοβερή εμφάνιση με ρεκόρ Αθλητισμός

19:2621/07

Συνέντευξη Τζ. Πάιατ: Εμπόριο-επενδύσεις, ύψιστη προτεραιότητα για τον Κυρ. Μητσοτάκη Πολιτική

19:2421/07

Αύριο η ομιλία του Α. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων Πολιτική

19:1921/07

Τρεις προσαγωγές έως τώρα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΣΕΒ Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1721/07

Νέα επίθεση Τραμπ στις τέσσερις μειονοτικές βουλευτίνες του Δημοκρατικού κόμματος Διεθνή

19:0821/07

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου λήγει η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

18:5921/07

Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Λαβράνος Πολιτισμός

18:4821/07

Ξέσπασε η Έλενα Ακρίτα για το βιασμό της Σούζαν Ίτον Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3921/07

Στ. Καλαφάτης: Oι πολίτες διαπιστώνουν πως έχουν την κυβέρνηση που χρειαζόταν η πατρίδα... Πολιτική

18:3821/07

Δακρυγόνα στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ (LIVE) Διεθνή

18:3221/07

Αν.Λοβέρδος: Θα ασκήσουμε υπεύθυνη κριτική, ευδιάκριτη απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

18:2821/07

Μ.Βαρβιτσιώτης: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από το Μαξίμου πήραν μαζί τους και τη... Πολιτική

18:2521/07

Απίστευτο γκολ του Κέιν από τη σέντρα (VIDEO) Αθλητισμός

18:1321/07

Β. Κορκίδης: Οι φοροελαφρύνσεις θα δώσουν περιθώρια ρευστότητας στην αγορά Οικονομία

18:1221/07

Φ. Αραμπατζή: Θα υπερασπιστούμε τα μακεδονικά μας προϊόντα Αγροτική Οικονομία ,Πολιτική

18:0421/07

Epsilon TV: Οριστικά «μαύρο» από τα μεσάνυχτα Media

17:5921/07

Νεκρή γυναίκα σε παραλία στην Αμφιλοχία Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5521/07

Τσακαλώτος: «Αντουανέτες» στη ΝΔ, λένε «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε καταστολή» Πολιτική

17:5021/07

Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός στο κέντρο της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας Τουρισμός

17:4221/07

Μητσοτάκης στο CNN: Οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα (... Πολιτική ,Σημαντικά

17:3821/07

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαρκ... Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3221/07

Οικογένεια με δύο παιδιά εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ μετά από τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3021/07

Suzanne Eaton: Ο μαρτυρικός θάνατος της βιολόγου – «Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:2321/07

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καραγεώργος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1921/07

Τροχαίο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής δημιουργεί μεγάλο μποτιλιάρισμα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

17:1221/07

Εκκενώθηκε παραλία στο Πόρτο Ράφτη λόγω αποκόλλησης βράχων Ελλάδα

17:0221/07

Πακιστάν: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από διπλό τρομοκρατικό χτύπημα Διεθνή

17:0121/07

Τρίτο μετάλλιο η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U20 Αθλητισμός

16:5421/07

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Δεμίρης Πολιτισμός

16:4721/07

«Ντου» του Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4021/07

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι γονείς των δραστών εξαφάνισαν στοιχεία» Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3821/07

Πρόλαβαν αγνώστους που έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στη Στερεά Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3321/07

Γ. Βρούτσης: Ξεπερνούν τις 430.000 οι εκκρεμείς συντάξεις Πολιτική

16:2621/07

Γ.Κουμουτσάκος: Εκρηκτικό το μεταναστευτικό πρόβλημα Πολιτική ,Σημαντικά

16:2321/07

Νέες διαδηλώσεις σήμερα στο Χονγκ Κονγκ Διεθνή

16:2021/07

Δύο πυρκαγιές και στα Ιωάννινα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1221/07

Ιρανός ΥΠΕΞ: Μόνο η σύνεση και η προνοητικότητα θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις εντάσεις Διεθνή

16:1021/07

Πυρκαγιά και στο Μαρκόπουλο Αττικής – Σε εξέλιξη η φωτιά στα Μέγαρα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:0021/07

ΕΜΠ: Καθήκοντα πρύτανη στον καθ. Ι. Πασπαλιάρη Παιδεία

15:4821/07

Κορκίδης: Οι φοροελαφρύνσεις δίνουν ανάσες στην αγορά Οικονομία

15:3421/07

Πάνω από 10.000 αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας Οικονομία

15:2221/07

Βορίδης: Συγνώμη προς τον εβραϊκό λαό Πολιτική

15:1021/07

Γεννηματά: Σε ποια θέματα θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση Πολιτική

14:5121/07

Θεοδωρικάκος: Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ Πολιτική

14:4021/07

Θωμάς: Εξυγίανση της ΔΕΗ και έμφαση στις ΑΠΕ Πολιτική

14:2621/07

Μέγαρα: Φωτιά σε οικισμό στη περιοχή Αγία Τριάδα Ελλάδα

14:1621/07

Τζήκας: Σημαντική η αναφορά από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

14:0021/07

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για τον πολίτη με το e-gov Πολιτική

13:4621/07

Δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή Βουλή

13:3521/07

Ρέγκλινγκ: Η κυβέρνηση έκανε καλή αρχή Οικονομία

13:3121/07

Kιθαιρώνας: Σε ύφεση η φωτιά, δύσκολο το έργο της κατάσβεσης Ελλάδα ,Σημαντικά

13:2421/07

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Γκίνης Κοινωνία

13:1321/07

Μυτιλήνη: Φωτιά στην περιοχή Νησέλια Ελλάδα

13:0521/07

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Λαβράνος Κοινωνία

12:4321/07

Μνημόσυνο για τα 102 θύματα στο Μάτι Αττικής Ελλάδα ,Σημαντικά

12:3721/07

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πάει για νίκη και στις βουλευτικές Διεθνή

12:2221/07

Ιράν: Καλά και ασφαλή τα μέλη του βρετανικού Stena Impero Διεθνή

12:1021/07

«Mάτι, ένας χρόνος μετά», εκδήλωση στη μνήμη όσων χάθηκαν Ελλάδα

12:0021/07

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών Πολιτική

11:4921/07

Η Εθνική Πόλο πέρασε στους ‘8’ του Κόσμου Αθλητισμός

11:4221/07

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση Πολιτική

11:3021/07

Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα μπορούν να «χτίσουν» εξαγωγές Οικονομία

11:2421/07

Bεσυρόπουλος: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ισχύουσες αντικειμενικές Οικονομία ,Σημαντικά

11:1621/07

Νέα εκστρατεία της Mεσόγειος SOS Διεθνή

11:0421/07

Κίνα: Άρση στους περιορισμούς αγοράς μετοχών Διεθνή

10:5021/07

Θεσσαλονίκη: Aλλοδαποί «έσπρωχναν» 233 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Κοινωνία

10:4721/07

Θεσσαλονίκη: Διακοπές ρεύματος στο κέντρο και τον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκη

10:3921/07

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις έξι ατόμων για ναρκωτικά Κοινωνία

10:2821/07

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου Αθλητισμός

10:2221/07

Βρούτσης: Eπωφεληθείτε από τις 120 δόσεις, δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση Πολιτική

10:1321/07

Κιθαιρώνας: Οι ισχυροί άνεμοι συντηρούν τις φωτιές Ελλάδα

10:0321/07

Συγνώμη ζήτησε ο πατέρας του 27χρονου φονιά της Κρήτης Ελλάδα

09:5421/07

Γερμανία: Χάνει πόντους σε δημοτικότητα η «μίνι Μέρκελ» Διεθνή

09:4321/07

Τίτλοι τέλους για το μοναδικό «κατσαριδάκι» της VW Auto Moto ,Θεσσαλονίκη

09:3221/07

Για τον Οκτώβριο τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας ΕΕ

09:2521/07

Γερμανία: Φόβοι για λειψυδρία και οικονομία στο νερό Διεθνή

09:1521/07

Κόστα Ρίκα: Νοθευμένα ποτά σκότωσαν 19 άτομα Διεθνή

09:0221/07

Πατρινός γιατρός έσωσε μητέρα και γιο από φλεγόμενο όχημα Ελλάδα

08:4621/07

Eπαφές Ευρωπαίων με Μπ. Τζόνσον για το Brexit ΕΕ

08:3921/07

Πορτογαλία: Μαίνονται οι φωτιές, 900 πυροσβέστες στη μάχη Διεθνή

08:2921/07

Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Πρίνο Β.Ελλάδα

08:2121/07

Κιθαιρώνας: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε χαράδρα Ελλάδα

08:1421/07

Κρήτη: Νεκρός τουρίστας που έπεσε από βράχια Ελλάδα

08:1021/07

Πάτρα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο λιμάνι Ελλάδα

08:0021/07

Το φάρμακο που κοστίζει 2 ευρώ στην Ελλάδα και 204 λίρες στην Αγγλία Διάφορα ,Υγεία

08:0021/07

ΟΑΣΘ: Συγκοινωνίες σε κατάρρευση- αλλαγή διοίκησης…χθές Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

08:0021/07

Η Βρετανία σχεδιάζει κυρώσεις σε βάρος του Ιράν Διεθνή

07:5021/07

Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία (video +φωτό) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

07:3021/07

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Κυριακή Ελλάδα ,Σημαντικά

07:0021/07

Πέντε τρόποι να προστατέψετε τα κινητά σας από τους χάκερς Τεχνολογία

06:3021/07

Δέκα ιατρικοί μύθοι που οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν Υγεία

06:0021/07

La Casa de Papel: Ακόμη δεν τελείωσαν τα επεισόδια του 3ου κύκλου και έρχεται ο επόμενος Media

05:3021/07

Η νόσος «δολοφόνος» που απειλεί 14 εκατομμύρια Ευρωπαίους Υγεία