ΕΕ: Δεν υπάρχει plan b σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας για το Brexit

ΕΕ: Δεν υπάρχει plan b σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας για το Brexit

H EE δεν έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει μία πιθανή απόρριψη της  συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, εκτός από τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα για την βρετανική αποχώρηση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Απαντώντας σε ερώτηση μετά την σημερινή ευρωπαϊκή διάσκεψη για την προετοιμασία της ΕΕ αναφορικά με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος απάντησε: “Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο που συνεχίζεται είναι ο προγραμματισμός της προετοιμασίας. Αυτή η δουλειά συνεχίζεται.”

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αυτές οι προετοιμασίες μη συμφωνίας, δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών σήμερα, ενώ δεν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Τερέζας Μέι ή “υποθετικές ερωτήσεις” σχετικά με το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία αυτή, αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Ο αξιωματούχος απέρριψε εικασίες για διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των ηγετών σχετικά με το αν θα μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία. “Υπάρχει μία κοινή εντύπωση σχετικά με το ότι είναι επάνω στο τραπέζι και αποτελεί την μοναδική πιθανή συμφωνία, με δεδομένες τις θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου,” είπε. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες, απάντησε: “Μετά από αυτήν την μακρά διαδικασία, δεν μπορώ να δω πως μπορείς να φτάσεις εκεί.”

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top