Α.Μ. Ασημακοπούλου: Δυναμική η παρουσία των Ευρωβουλευτών της ΝΔ στη συζήτηση για το Predator στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Α.Μ. Ασημακοπούλου: Δυναμική η παρουσία των Ευρωβουλευτών της ΝΔ στη συζήτηση για το Predator στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δυναμική ήταν η παρουσία των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για τα συστήματα παρακολούθησης και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Didier Reynders.

Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αφού κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, επισήμανε ότι κακόβουλες δυνάμεις και εχθροί της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, διαστρεβλώνουν και μπλέκουν έναν μύθο με την αλήθεια, για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και να επωφεληθούν στις επερχόμενες εκλογές του 2023. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός θα διαχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια και περιμένω από αυτό το σώμα να κάνει το ίδιο».

Στη συνέχεια, η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ–Βρυωνίδη, στην παρέμβασή της, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, με κράτος δικαίου και φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση. Τόνισε δε πως τα κακόβουλα λογισμικά είναι νοσηρά φαινόμενα, που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αφού άνοιξε τη Βουλή των Ελλήνων το καλοκαίρι, κίνησε άμεσα όλες τις εθνικές διαδικασίες, εκκίνησε τη διαδικασία Εξεταστικής Επιτροπής και κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προσθέσει δικλείδες ασφαλείας, ενώ έκανε ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και ευνομούμενη δημοκρατία.

Τέλος, η κα Μαρία Σπυράκη, στην παρέμβασή της, εξήγησε ότι το πρόβλημα της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία να μην επιτρέπεται η αγορά ή ενοικίαση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ανέδειξε δε το χρέος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ευρωπαίων πολιτών, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελισάβετ Β’: Η αστυνομία του Λονδίνου ζητάει να σέβονται το δικαίωμα πολιτών να διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας

1ο Porto Carras Sithonia Run στo Porto Carras Grand Resort

ΝΟΗΣΙΣ-86η ΔΕΘ: Μαθητικές εφαρμογές που βελτιώνουν τη ζωή μας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top