Α.Μ. Ασημακοπούλου: Παρέμβαση για την ενεργειακή κρίση στο ευρωκοινοβούλιο

Α.Μ. Ασημακοπούλου: Παρέμβαση για την ενεργειακή κρίση στο ευρωκοινοβούλιο

Την ανάγκη να αντιδράσει άμεσα η ΕΕ, με ενότητα και αποτελεσματικότητα, στην ενεργειακή κρίση, ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 Συγκεκριμένα, η Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στον δύσκολο χειμώνα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας και των πρόσφατων απειλών της Ρωσίας για κλείσιμο της παροχής φυσικού αερίου, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει άμεσα, με ενότητα και αποτελεσματικότητα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υιοθέτηση, μεταξύ άλλων, των προτάσεων του Έλληνα Υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που θα αποσυνδέει τις τιμές του φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος, σε συνδυασμό με έναν μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπενθύμισε δε και την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Μάρτιο, για μία πανευρωπαϊκή λύση σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ως μία πρόταση που πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φυσικά και ευθύνεται η εισβολή Πούτιν για αυτή την κρίση. Δική μας όμως ευθύνη είναι να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Τώρα και όλοι μαζί. Ας την αναλάβουμε λοιπόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τζίρος 206 εκατ. στο εξάμηνο 2022 και διπλάσια EBITDA

«Ντρίμπλα» Βορίδη στους Δημάρχους που τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής εργαζομένων: Θα προσμετρώνται κανονικά στο προσωπικό τους

Χαριστέας: Στόχος μας η e-Περιφέρεια και η ψηφιακή κουλτούρα των πολιτών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top