Απευθείας πτήσεις για Θεσσαλονίκη με Air France – «Ψήφος» εμπιστοσύνης για ελληνικούς προορισμούς

Απευθείας πτήσεις για Θεσσαλονίκη με Air France – «Ψήφος» εμπιστοσύνης για ελληνικούς προορισμούς

Αυξημένο παρουσιάζεται το θερινό πτητικό πρόγραμμα της Air France προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τις απευθείας πτήσεις Παρίσι – Αθήνα, άλλους έξι προορισμούς, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλονίκη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Ενισχυμένη θα είναι φέτος το καλοκαίρι, κορωνοϊού επιτρέποντος, η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, με την αεροπορική εταιρία Air France να εντάσσει στο θερινό της πτητικό πρόγραμμα, έξι προορισμούς, εκτός αυτού των Αθηνών. Μεταξύ των έξι προορισμών είναι και η Θεσσαλονίκη, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πραγματοποιούνται, αρχικά δυο φορές και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα, απευθείας πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Παρισιού (Charles de Gaulle).

Σχετικά με τους υπόλοιπους προορισμούς που εντάσσει η αεροπορική εταιρία το θερινό της πρόγραμμα, αυτοί είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Charles de Gaulle

Σ’ ότι αφορά τις πτήσεις προς/από Θεσσαλονίκη αρχικά θα είναι δύο την εβδομάδα για το διάστημα από 4 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου (Παρασκευή, Κυριακή) και τρεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο) από 14 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Η ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα 04/6 – 04/7 θα είναι στις 20.10 με ώρα άφιξης στο Παρίσι στις 22.20 (τοπική ώρα) και κατά το χρονικό διάστημα 14/07 – 28/08 το αεροσκάφος θα αναχωρεί στις 12.20 με άφιξη στην πόλη του Φωτός στις 14.30.

Αντίστοιχα, από την γαλλική πρωτεύουσα οι ώρες αναχώρησης θα είναι στις 15.20 και στις 07.30 π.μ. αντίστοιχα.

Οι ελληνικοί προορισμοί

Σχετικά με τους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς, τα δρομολόγια του γαλλικού αερομεταφορέα προς Μύκονο, θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα, από 1η Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, και δύο φορές από 12 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

H Σαντορίνη θα εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις για το διάστημα 31 Μαΐου έως 4 Ιουλίου και με μία πτήση από 14 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, ενώ για το Ηράκλειο της Κρήτης οι πτήσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου, με συχνότητα που φτάνει και κάθε μέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Τέλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος εντάσσονται στο πρόγραμμα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Έξι πτήσεις καθημερινά

Για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2021 προς τους ελληνικούς προορισμούς, ο όμιλος Air France – KLM αναμένεται να ενισχύσει το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί έως τώρα για το φετινό καλοκαίρι.

Οι νέες αυτές πτήσεις θα εξυπηρετήσουν παράλληλα και την αυξημένη ζήτηση των Ελλήνων ταξιδιωτών για προορισμούς στο εξωτερικό, τόσο από την Αθήνα όσο και από τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ειδικά για την υψηλή περίοδο (Ιούλιο – Αύγουστο) η σύνδεση της Αθήνας με το Παρίσι αναμένεται να φτάσει με την Air France και στις έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση.

«Το πτητικό μας έργο για το φετινό καλοκαίρι θα απλώνεται και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της χώρας μας καλύπτοντας το Βορρά με πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, τον Νότο με πτήσεις προς το Ηράκλειο, την Ανατολή με πτήσεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες καθώς και τη Δύση με πτήσεις στην Κέρκυρα» δηλώνει ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα Γιάννης Πανταζόπουλος.

Σχετικά με την Αθήνα, όπως επισημαίνει ο κ. Πανταζόπουλος «πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πτήσεις από αρκετές περιφερειακές πόλεις της Γαλλίας».

Ο ίδιος προσθέτει, ότι ύστερα από μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τον αεροπορικό και ταξιδιωτικό κλάδο ευρύτερα, λόγω της πανδημίας COVID-19, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των επιβατών του Ομίλου Air France-KLM.

Σημειώνεται ότι πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η Air France συστήνει στους επιβάτες να ενημερώνονται για τους ισχύοντες περιορισμούς σε κάθε χώρα, ειδικά σε εκείνους που αφορούν στα COVID τεστ, συμβουλευόμενοι το airfrance.traveldoc.aero.

Η Air France για να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην υγεία του προσωπικού και των επιβατών της, εφαρμόζει τα μέτρα υγείας Air France Protect, με ενισχυμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών πριν από κάθε αναχώρηση, θερμομέτρηση των επιβατών κατά την επιβίβαση προς συγκεκριμένους προορισμούς και χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Διευκρινίζεται ότι σ’ όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ