ΕΕ: Ισχυρή καταδίκη για το «σοκαριστικό» χτύπημα στο ραδιόφωνο του Real fm

ΕΕ: Ισχυρή καταδίκη για το «σοκαριστικό» χτύπημα στο ραδιόφωνο του Real fm

Την ισχυρή καταδίκη της για το «σοκαριστικό» χτύπημα στο ραδιόφωνο του Real fm, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

Κληθείσα να σχολιάσει το χτύπημα στο κτίριο της Real News και Real FM, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στις χώρες της ΕΕ το 2022, η Βέρα Γιούροβα δήλωσε τα εξής: «Είναι ακόμη μια υπενθύμιση για όλους μας ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ασφάλεια των ΜΜΕ. Αυτή η επίθεση είναι σοκαριστική. Την καταδικάζω ισχυρά, όπως και οι ελληνικές Αρχές».

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αυτής της φρικτής πράξης και βίας». Όπως είπε, η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι σε επαφή με τους αρμόδιους Έλληνες υπουργούς για την κατάσταση των ΜΜΕ.

Παράλληλα, η κ. Γιούροβα, χαιρέτισε το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπέγραψε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση, για την προστασία, την ασφάλεια και την ενδυνάμωση των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην κατάσταση στα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Όπως και σε άλλα κράτη-μέλη, έτσι και στην Ελλάδα, τόνισε ο Ντ. Ρέιντερς, θα πρέπει να αναπτυχθούν πραγματικά αποτελεσματικά εργαλεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά ακόμα περισσότερο να γίνονται αποτελεσματικές έρευνες και διώξεις για να διασφαλίζεται ότι υποθέσεις διαφθοράς οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. «Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα αλλά είναι σύσταση σε διάφορα κράτη-μέλη», είπε ο Ντ. Ρέιντερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπρησμός Real Group: Τι δείχνουν έως τώρα οι έρευνες

Εμπρηστική επίθεση στο Real Group: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από τις μεγάλες ζημιές

Αλ. Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm είναι επίθεση στην ελευθερία του Τύπου

Εμπρηστική επίθεση στον Real: Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με Ν. Χατζηνικολάου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top