Η προσδοκία της ΕΚΤ για μικρή αύξηση του επιτοκίου ανέβασε τα ομόλογα

Η προσδοκία της ΕΚΤ για μικρή αύξηση του επιτοκίου ανέβασε τα ομόλογα

Θετική αντίδραση παρατηρείται σήμερα στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης.

Οι τιμές των περισσοτέρων τίτλων σημειώνουν άνοδο (με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν) καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ την Πέμπτη δεν θα προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της.

Μέχρι χθες στην προθεσμιακή αγορά η πιθανότητα για μία αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% ήταν περίπου 90%, ενώ σήμερα η πιθανότητα έχει περιοριστεί στο 65%. Επιπροσθέτως οι αγορές προεξοφλούν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά 0,5%, τον Οκτώβριο.

Η προσέγγιση που θα ακολουθήσει τελικώς η ΕΚΤ στο μέτωπο των επιτοκίων αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως «βαρόμετρο» στην αγορά των ομολόγων.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 70 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 62 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,19% από 4,26% χθες έναντι 1,60% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,66% από 2,69% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύται νωρίς το απόγευμα στα 0,9901 δολάρια από τα 0,9926 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,0928 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Αναστασιάδη – Στο «τραπέζι» ενέργεια, οικονομία και εθνικά

Κικίλιας για Χαλκιδική: «Η επέκταση της τουριστικής σεζόν θα ενισχύσει την τοπική οικονομία»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top