Μ. Σχοινάς: Στις 30 Νοεμβρίου η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ για την Υγεία

Μ. Σχοινάς: Στις 30 Νοεμβρίου η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ για την Υγεία

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε τον ηγετικό ρόλο της ΕΕ στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, απέναντι σε ένα ολοένα και πιο προκλητικό γεωπολιτικό τοπίο» τόνισε ο κ. Σχοινάς μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορωνοϊό.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι γενικοί στόχοι αυτής της Στρατηγικής αφορούν στην επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και επένδυση σε υγιή τρόπο ζωής ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της προσέγγισης Team Europe. Eπίσης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε την ανάγκη για σωστό υπόβαθρο διακυβέρνησης, κάτι που «απαιτεί ισχυρό και υπεύθυνο πολυμερές σύστημα, με τον ΠΟΥ στον πυρήνα του».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι τα χειρότερα, αναφορικά με την πανδημία της COVID19, έχουν περάσει, ωστόσο «εξακολουθούμε να αγνοούμε ότι ο ιός εξελίσσεται και μεταλλάσσεται», ενώ τόνισε ότι ο κορωνοϊός πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΑΕΕ: Με την ασφάλιση ενισχύεται η ανθεκτικότητα των κοινωνιών έναντι φυσικών κινδύνων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top