Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το 70% των ενηλίκων θα έχει εμβολιαστεί ήδη από τον Ιούλιο

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το 70% των ενηλίκων θα έχει εμβολιαστεί ήδη από τον Ιούλιο

Τη βεβαιότητά της ότι το 70% των ενηλίκων της Ευρώπης θα έχουν εμβολιαστεί από τον Ιούλιο εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν από το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο, ενώ ανακοίνωσε και την προμήθεια 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για την περίοδο 2021-2023.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρου, τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά και την συνιδρύτρια της BioNTech, Ούσλεμ Τουρέτσι, το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο ενώ η ίδια τόνισε πως η Ευρώπη είναι η «παγκόσμια πρωταθλήτρια» των εμβολίων, καθώς αυτήν την εβδομάδα θα παραδοθούν 150 εκ. εμβόλια.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023»  ανακοίνωσε επίσημα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  μετά την επίσκεψή της.

«Χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες όπως η Pfizer και o ομίλος BioNTech, ο εμβολιασμός στην ΕΕ επιταχύνεται. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% όλων των ενηλίκων της ΕΕ ήδη από τον Ιούλιο» επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η δήλωση περί «αξιόπιστων συνεργατών» ερμηνεύτηκε ως αιχμή για την AstraZeneca.

Από την πλευρά του ο Αλβέρτος Μπουρλά επισήμανε  πως η συμφωνία της Pfizer  με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600. Εκατ. δόσεις εμβολίου το 2021.

H μεγάλη συμφωνία Κομισιόν – Biontech/Pfizer έρχεται στον απόηχο της απόφασης της ΕΕ να μην ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς των 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, που είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

tweet Φον ντερ Λάιεν

Πηγή: ΑΠΕ- skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ