Βέλγιο: Θετικό στην ινδική μετάλλαξη το 50% των ηλικιωμένων σε κέντρο φροντίδας

Βέλγιο: Θετικό στην ινδική μετάλλαξη το 50% των ηλικιωμένων σε κέντρο φροντίδας

Θετικοί στην ινδική μετάλλαξη, αλλά με ήπια συμπτώματα καθώς είχαν εμβολιαστεί, βρέθηκαν σχεδόν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους σε κέντρο μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Νιβέλ, στο Βέλγιο.

Τα μέλη του προσωπικού έχουν νοσήσει από τη βρετανική μετάλλαξη, αναφέρει η rtbf, η γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση κάνοντας λόγο για ανησυχητική κατάσταση, η οποία παραμένει υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημόσιου κέντρου κοινωνικής δράσης της Νίβελ, Κολέτ  Ντελμότ, είναι θετικό το γεγονός ότι το 98% των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί ενώ υπογραμμίζει ότι: «Τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια, πονοκέφαλοι ή πεπτικά συμπτώματα. Τα πάνε καλά».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς», προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Πιθανόν κάποια χαλάρωση από την πλευρά των οικογενειών, που επισκέφθηκαν τους συγγενείς τους, να συνέβαλε στην έξαρση, αναφέρεται.

Το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης οποιασδήποτε κοινής δραστηριότητας, καθώς και των επισκέψεων. Τα γεύματα σερβίρονται στα δωμάτια, ενώ η κατάσταση θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ