Έλον Μασκ: Παγώνει προσωρινά η εξαγορά του Twitter – Κατέρρευσε η μετοχή 

Έλον Μασκ: Παγώνει προσωρινά η εξαγορά του Twitter – Κατέρρευσε η μετοχή 

Στον πάγο βάζει προσωρινά ο Elon Musk την εξαγορά του Twitter, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία του για εξαγορά του μέσου έναντι 44 δισ. δολαρίων.

«Η συμφωνία με το Twitter μπαίνει προσωρινά σε αναμονή, αναμένοντας λεπτομέρειες για τους υπολογισμούς ότι οι spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών», έγραψε ο Musk στο Twitter την Παρασκευή.

 

Bυθίστηκε η μετοχή του Twitter μετά τη νέα ανακοίνωση του Musk

Η ανακοίνωση αυτή του Elon Musk οδήγησε τις μετοχές του Twitter σε πτώση άνω του 20% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα οι μετοχές της Tesla Inc. σημείωσαν άνοδο περίπου 5%.

Το Twitter ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του «ότι ο μέσος όρος των fake/spam λογαριασμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αντιπροσώπευε λιγότερο από το 5% των μηνιαίων καθημερινά ενεργών χρηστών κατά τη διάρκεια του τριμήνου».

Ο Μusk ανέφερε στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία του για την αγορά του Twitter τον περασμένο μήνα ότι θέλει να νικήσει τα spam bots, να πιστοποιήσει όλους τους χρήστες και να καταστήσει τους αλγορίθμους του Twitter ανοιχτού κώδικα. Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

Τα bots επιτρέπονται επί του παρόντος στο Twitter, αν και σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, οι λογαριασμοί αυτοί υποτίθεται ότι πρέπει να υποδεικνύουν ότι είναι αυτοματοποιημένοι. Η πλατφόρμα έχει μάλιστα λανσάρει μια ετικέτα για τα «καλά» bots, όπως το @tinycarebot. Τα spam bots, ωστόσο, δεν επιτρέπονται και η εταιρεία έχει πολιτικές που αποσκοπούν στην καταπολέμησή τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες για το αν ο Μusk θα μπορέσει τελικά να εξαγοράσει του Twitter.

Το spread της συμφωνίας, το οποίο προσφέρει μια ένδειξη για το πόσο πιστεύει η Wall Street ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί, διογκώθηκε περαιτέρω την Πέμπτη στα 9,11 δολάρια από 8,11 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Μusk βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο και προνομιακή χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter, ώστε να εξαλειφθεί η ανάγκη για δάνειο που θα συνδέεται με τις μετοχές του Tesla, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

Πρόσφατα αποκάλυψε δεσμεύσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,1 δισ. δολαρίων από επενδυτές όπως ο Larry Ellison, η Sequoia Capital, η Qatar Holding και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, με τον τελευταίο να ενσωματώνει τις μετοχές του Twitter στη συμφωνία.

Με πληροφορίες του iefimerida 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top