Έξω απ’ το Καπιτώλιο η ορκωμοσία Μπάιντεν και Χάρις

Έξω απ’ το Καπιτώλιο η ορκωμοσία Μπάιντεν και Χάρις

Η τελετή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, θα πραγματοποιηθεί έξω από το Καπιτώλιο, δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν, Η Διευθύντρια Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, δήλωσε την Κυριακή ότι η τελετή για τον εκλεγμένο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί στη δυτική πλευρά του κτιρίου του Καπιτωλίου των ΗΠΑ όπως είχε προγραμματιστεί.

«Νομίζω ότι αυτό θα στείλει μια εξαιρετικά σημαντική εικόνα στον κόσμο σχετικά με την ανθεκτικότητα της αμερικανικής δημοκρατίας, και έτσι το σχέδιο και η προσδοκία μας είναι ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν θα βάλει το χέρι του στη Βίβλο με την οικογένειά του έξω στη δυτική πλευρά του το Καπιτώλιο στις 20 Ιανουαρίου»,είπε η Μπέντινγκφιλντ στο ABC.

Τα σχόλιά της ήρθαν ως απάντηση στις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έχει θωρακιστεί από αξιωματούχους ασφαλείας από τότε και χιλιάδες στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς αναμένεται να βοηθήσουν στη διασφάλιση της περιοχής.

Κάποια σχέδια για τις εκδηλώσεις της ορκωμοσίας έχουν ήδη αλλάξει λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια – μια πρόβα εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη βόλτα με τρένο Amtrak του Μπάιντεν από το Γουίλμινγκτον προς την Ουάσινγκτον ακυρώθηκε.

Η Μπέντινγκφιλντ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα βρίσκεται σε «ασταθή στιγμή» και ότι η ομάδα του κ. Μπάιντεν «προετοιμάζεται για κάθε σενάριο που θα πρέπει να προκύψει μετά το μεσημέρι στις 20 Ιανουαρίου» με εξερχόμενη ηγεσία στην εθνική ασφάλεια και την επιβολή του νόμου.

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά έχουμε πλήρη πίστη στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τους συνεργάτες τους που εργάζονται για πάνω από ένα χρόνο στον σχεδιασμό για να διασφαλίσουν ότι αυτό το συμβάν είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

Προ ημερών και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, τάχθηκε υπέρ της ορκωμοσίας έξω από το Καπιτώλιο, προειδοποιώντας πως παρά τα επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο «δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top