ΕΥ: Παγκόσμια έσοδα 45,4 δισ. δολαρίων και επενδύσεις 3,2 δισ.

Tags#: Ernst Young | EY

ΕΥ: Παγκόσμια έσοδα 45,4 δισ. δολαρίων και επενδύσεις 3,2 δισ.

Η EY/Ernst & Young,  ανακοίνωσε παγκόσμια έσοδα 45,4 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022 , καταγράφοντας αύξηση 13,7%.

Η EY δημοσιοποίησε, επίσης, την έκθεση ValueRealized, μια διευρυμένη ετήσια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις οικονομικές επιδόσεις, τις δράσεις της στα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), καθώς και βασικούς τομείς συνεργασίας για την ενίσχυση του κοινωνικού της αντίκτυπου.

Ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τομείς υπηρεσιών

Όλοι οι τομείς υπηρεσιών της EY κατέγραψαν ισχυρή αύξηση εσόδων το Οικονομικό Έτος 22. Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σημείωσαν ανάπτυξη 24,5%, φτάνοντας τα 13,9 δισ. δολάρια. Το τμήμα Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών αναπτύχθηκε κατά 22,8%, φτάνοντας τα 5,9 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα τους τμήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών και Διασφάλισης αυξήθηκαν κατά 6%, φτάνοντας τα 14,4 δισ. δολάρια, ενώ το τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών κατέγραψε ανάπτυξη κατά 7,9%, φτάνοντας τα 11,3 δισ. δολάρια.

Συνεχιζόμενες επενδύσεις στην καινοτομία

Κατά τη φετινή χρονιά, η EY επένδυσε 3,2 δισ. δολάρια στην ποιότητα των ελέγχων, την καινοτομία, την τεχνολογία και το ανθρώπινο κεφάλαιό της, στο πλαίσιο της τριετούς της δέσμευσης 10 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το ΟΕ21. Αυτό περιλαμβάνει 1 δισ. δολάρια σε μια πλατφόρμα τεχνολογίας επόμενης γενιάς για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διασφάλισης, στο πλαίσιο της διαρκούς εστίασης στην παροχή ελέγχων υψηλής ποιότητας και την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες από ρυθμιστικές αρχές, κυβερνήσεις, ρυθμιστές προτύπων, επιτροπές ελέγχου και διοικητικά συμβούλια.

Αυξανόμενες επενδύσεις στην κατάρτιση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και τεχνολογίας

Το ΟΕ22 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις της EY ύψους 300 εκατ. δολαρίων στην εκπαίδευση, παρέχοντας κατά μέσο όρο πάνω από 59 ώρες κατάρτισης ανά εργαζόμενο. Η EY προσφέρει σήμερα περισσότερες από 250 διαπιστεύσεις κατάρτισης – γνωστές ως EYBadges – σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, μεταξύ των οποίων η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το blockchain, η επιχειρηματικότητα με αντίκτυπο, ο σχεδιασμός αλυσίδων εφοδιασμού, η Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη (DE&I), και οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, παράλληλα με την τεχνική εκπαίδευση στη λογιστική και τη φορολογία.

Σχεδιάζοντας το αύριο

Οι επικεφαλής της EY κατέθεσαν πρόταση για τη μετεξέλιξη του οργανισμού σε δύο ανεξάρτητους οργανισμούς, ο καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων. Ο ένας από τους δύο αυτούς οργανισμούς, θα αποτελείται από ένα απλούστερο, πιο ευέλικτο παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών-μελών, που θα έχει ως αντικείμενο την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασφάλισης, καθώς και φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση ελέγχων υψηλής ποιότητας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο δεύτερος, νέος εταιρικός οργανισμός θα περιλαμβάνει τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, την πλειονότητα των Φορολογικών Υπηρεσιών, τις Υπηρεσίες Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών, καθώς και τις Υπηρεσίες Διαχείρισης (managedservices)

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν εκτεταμένες διαβουλεύσεις με τους εταίρους της ΕΥ ανά χώρα, οι ψήφοι των οποίων θα καθορίσουν αν θα υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.

Με αφορμή τα παγκόσμια οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥ για το ΟΕ21, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Σε μια χρονιά πρωτοφανούς αβεβαιότητας και παγκόσμιων προκλήσεων, η ΕΥ αναπτύχθηκε δυναμικά, χάρη στον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά των ομάδων της, αλλά και τις διαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία. Υποστήριξε αποτελεσματικά τους πελάτες της για να πλοηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον, να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους, να υιοθετήσουν πρακτικές ESG και να επιταχύνουν την πορεία τους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, βελτίωσε περαιτέρω το ανθρακικό της αποτύπωμα ενώ, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης ΕΥ Ripples, συνέχισε να στηρίζει τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top