Φάουτσι για Ινδία: Μόνο ένα lockdown πολλών εβδομάδων θα αναχαιτίσει την πανδημία

Φάουτσι για Ινδία: Μόνο ένα lockdown πολλών εβδομάδων θα αναχαιτίσει την πανδημία

Μόνο ένα lockdown πολλών εβδομάδων μπορεί να αναχαιτίσει την πανδημία της Covid-19 στην Ινδία, συνέστησε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ινδικό Τύπο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown ένα χρόνο αφότου η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρότατα την οικονομία της χώρας.

«Πιστεύω ότι το σημαντικότερα, τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο και προμήθειες στα φάρμακα» τόνισε ο Φάουτσι στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, στεκόμενος κυρίως στην ανάγκη άμεσης επιβολής lockdown.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος…αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά την δυναμική της πανδημίας» συμπλήρωσε ο Αμερικανός ανοσιολόγος.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα σήμερα και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό.

Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων, οξυγόνου με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ