Φιλιππίνες: Η τέφρα του ηφαιστείου σκεπάζει ολόκληρα χωριά

Φιλιππίνες: Η τέφρα του ηφαιστείου σκεπάζει ολόκληρα χωριά

Το ηφαίστειο Ταάλ κοντά στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων συνεχίζει να εκτοξεύει τέφρα, ενώ οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανή μια νέα έκρηξη.

Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών προσπαθούν να απομακρύνουν την τέφρα από στέγες και αυλές, ενώ κάποιοι γράφουν «βοήθεια» χρησιμοποιώντας την ηφαιστειακή σκόνη.

Σύμφωνα με το euronews.com οι αρχές καθαρίζουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ οι πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους. «Προσεύχομαι και ελπίζω πως το ηφαίστειο θα σταματήσει. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Είναι πολύ δύσκολο να μένουμε σε σπίτια φίλων και συγγενών» υποστηρίζει μια γυναίκα.

Πέρα από τους κάτοικους, η ηφαιστειακή τέφρα ταλαιπωρεί και τα ζώα αφού σκεπάζει την τροφή τους και μολύνει το νερό. «Πρέπει να απομακρύνουμε τους χοίρους γιατί εδώ υποφέρουν. Επίσης, δεν είναι ασφαλές» υποστηρίζει ένα αγρότης.

Μέχρι στιγμής, στην επαρχία Μπαταγκά περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ζουν σε σκηνές. Οι αρχές τους παρέχουν νερό, τροφή και φάρμακα, όμως οι πολίτες ζητούν να μάθουν πότε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, μια εταιρία αξιοποιεί την ηφαιστειακή τέφρα και κατασκευάζει τούβλα. Η τέφρα αναμιγνύεται με λάσπη και παράγει τούβλα ανθεκτικά που πωλούνται σε χαμηλές τιμές.

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top