Φον ντερ Λάιεν: Έρχονται από τον Ιούνιο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Φον ντερ Λάιεν: Έρχονται από τον Ιούνιο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, προκειμένου οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορέσουν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και ο τουρισμός να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Palacio de Cristal στο Πόρτο το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού μπορεί να λειτουργήσει από τον Ιούνιο.

«Χαίρομαι που ανακοινώνω ότι οι εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό τον Ιούνιο, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν ένα ασφαλές και χαλαρό καλοκαίρι», σημείωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο, πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι «πρέπει να υπονομεύουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμβολιασμού – ας ανοίξουμε με προσεκτικό, συντονισμένο τρόπο».

«Η ΕΕ οδηγεί την παγκόσμια προσπάθεια του εμβολιασμού. Για αυτόν τον σκοπό, όλοι οι περιορισμοί στις εξαγωγές θα πρέπει να αρθούν. Καλούμε όλες τις χώρες να το πράξουν. Μετά, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε άλλες προτάσεις για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρόσβαση στα εμβόλια», σημείωσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ