Γαλλία-Covid-19: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια για παράνομη λειτουργία

Γαλλία-Covid-19: Λουκέτο σε 24 εστιατόρια για παράνομη λειτουργία

Την ώρα που τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά σε όλη τη Γαλλία από τα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν θεσπιστεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αρχές ανακάλυψαν χθες και προχθές 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομική διεύθυνση της πρωτεύουσας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές βεβαίωσαν σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών. 

Χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 το απόγευμα, των παράνομων πάρτι και του “παράνομου ανοίγματος” των εστιατορίων, προκειμένουν “οι παρεκκλίσεις ορισμένων να μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων”. 

Να σημειωθεί ότι από την 1/1, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων οκτώ σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή χρήσης μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ