Γαλλία: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ελπίσουμε σε κάποιο τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία», λέει η Ελιζαμπέτ Μπορν

Γαλλία: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ελπίσουμε σε κάποιο τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία», λέει η Ελιζαμπέτ Μπορν

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ελπίσουμε σε κάποιο τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει είναι αυτή που θα βρεθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας ότι η απόφασή του για επιστράτευση είναι ομολογία αποτυχίας και τόνισε πως οι οικονομικές κυρώσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας. Ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ανεχτεί δημοκρατικά κράτη στα σύνορά της και ότι ο Πούτιν είναι κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία και ότι η Ρωσία θα πρέπει να δώσει λόγο για τις πράξεις της. Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, η Γαλλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Πούτιν ακολουθεί στρατηγική εκβιασμών σημειώνοντας ωστόσο ότι η χώρα της δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Μόσχα σε κλιμάκωση της κρίσης και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ενότητας καθώς και της ανεξαρτησίας της ΕΕ.

Ανοίγοντας τη συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία στη γαλλική εθνοσυνέλευση η πρωθυπουργός Μπορν τόνισε ότι η χώρα της “προτίθεται να κάνει το κόστος του πολέμου (στην Ουκρανία) αβάσταχτο για τη Ρωσία”. “Ο στόχος μας είναι ο ίδιος από την αρχή: να κάνουμε το κόστος του πολέμου αβάσταχτο για τη Ρωσία, να πλήξουμε σκληρά την οικονομία της, για να την εμποδίσουμε να χρηματοδοτεί την επίθεσή της. Η Ρωσία είναι αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο. Αυτή είναι που μας ωθεί να δράσουμε”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εκπαιδεύουμε πολίτες και φορείς στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top