Γερμανία-Euro: Να τηρηθούν οι κανόνες από τους φιλάθλους στον αγώνα Γερμανίας-Ουγγαρίας

Γερμανία-Euro: Να τηρηθούν οι κανόνες από τους φιλάθλους στον αγώνα Γερμανίας-Ουγγαρίας

Λίγο πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα του EURO 2020 μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν καλεί τους φιλάθλους να τηρήσουν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό στο γήπεδο του Μονάχου.

«Χάρη στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και τα καλά ποσοστά εμβολιασμού, μπορούμε να τολμήσουμε περισσότερα ξανά, αλλά μόνο με τη δέουσα προσοχή», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός δεν θέλησε πάντως να αναφέρει τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν τηρηθούν ο κανόνες. «Αυτή είναι δουλειά των τοπικών αρχών και των υπευθύνων του σταδίου. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων θα συμπεριφερθεί αναλόγως λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους. Είναι σαφές σε όλους ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί», πρόσθεσε ο Γενς.

Κατά την γνώμη του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας πάντως, οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αγγλία θα πρέπει να διεξαχθούν μόνο υπό λογικές συνθήκες. «Οι εικόνες των πλήρως κατειλημμένων, πυκνά γεμάτων σταδίων μεταφέρουν το λάθος μήνυμα – και δη της απερισκεψίας. Και μάλιστα στην Αγγλία, η οποία βιώνει με επώδυνο τρόπο πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η παραλλαγή Δέλτα, ακόμη και με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού. Προσωπικά, δεν θα ένοιωθα άνετα να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες σε μια τέτοια περιοχή εξάπλωσης παραλλαγών του κορωνοϊού παρουσία τόσο πολλών θεατών», κατέληξε.

Πηγή: Handelsblatt, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ