Γερμανία – Κιούνερτ: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι τέλος του έτους

Γερμανία – Κιούνερτ: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι τέλος του έτους

Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων πριν το 2022, βλέπει ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας και νυν αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Κέβιν Κιούνερτ.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι τρεις θα καταλήξουν σε συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης μέχρι το τέλος το έτους. Οι συνομιλίες ξεκίνησαν καλά, με πολλή εμπιστοσύνη. Τίποτα δεν διαρρέει. Αυτή είναι μια σημαντική βάση για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Τώρα προχωράμε στις διερευνητικές συζητήσεις σε βάθος, και μετά -ας ελπίσουμε- σε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπούμε στην τελική ευθεία», δήλωσε σήμερα (11/10) στο δίκτυο ARD, ο Κέβιν Κιούνερτ.

Ο Κιούνερτ, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του SPD και πριν από τις εκλογές είχε αναφερθεί υποτιμητικά στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων (FDP), αλλά δεν ανήκει στην ομάδα του SPD η οποία συμμετέχει στις διερευνητικές, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι υπάρχει επαρκής βάση για συνεργασία.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά θέματα για τους πρώτους μήνες ώστε να οικοδομήσουμε μια αίσθηση κοινής πολιτικής, στη συνέχεια θα υπάρξουν (βέβαια) κρίσεις όπως σε κάθε κυβέρνηση, αυτό είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι διαπραγματεύσεις να διεξάγονται σε σταθερή βάση και με σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Αναμένει επίσης διάθεση συμβιβασμού όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τη χρηματοοικονομική πολιτική, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις διερευνητικές συνομιλίες. «Στα θέματα αυτά απαιτείται να διευκρινισθεί ποια θα είναι η κατάσταση των εσόδων και των δαπανών του κράτους και πώς θα διαμορφωθεί ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά να γίνουν. Υποθέτω ότι ο καθένας πρέπει να αποστασιοποιηθεί σε κάποιο βαθμό από τις απόψεις του. Έτσι είναι στις διαπραγματεύσεις σε μια δημοκρατία», συνέχισε.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διαβεβαίωσε ότι η προοπτική να πρέπει να συμφωνεί το φιλελεύθερο FDP σε πολλά θέματα στο μέλλον δεν του προκαλεί άγχος: «Κυβερνούσαμε μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) επί οκτώ χρόνια. Έτσι, η ιδέα ότι σύντομα θα έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς ορισμένους από αυτούς μου δίνει προκαταβολικά χαρά, την οποία ούτε ο (Φιλελεύθερος) Κρίστιαν Λίντνερ δεν μπορεί να μου τη χαλάσει. Ελπίζω μόνο να συμβαίνει και το αντίστροφο», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σολτς – Γερμανία: Έχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Γερμανία: Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά του CDU

Γερμανία – Λάσετ: Κανένα κόμμα δεν έλαβε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει

Ο Τ. Χατζηβασιλείου για την αλλαγή σελίδας στη Γερμανία και την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η Γερμανία εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας

Γερμανία: «Τζαμάικα» ή «Φανάρι» τα πιθανότερα σενάρια για τη σύνθεση της κυβέρνησης

Γερμανία: Προβάδισμα στο SPD με 1,5% δίνουν τα τελευταία αποτελέσματα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top