Γερμανία – Κορωνοϊός: Οι “Πράσινοι” ζητούν πράξεις των αρνητών να θεωρούνται πολιτικά εγκλήματα

Γερμανία – Κορωνοϊός: Οι “Πράσινοι” ζητούν πράξεις των αρνητών να θεωρούνται πολιτικά εγκλήματα

Πρόταση κατέθεσε το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να καταταγούν οι αξιόποινες πράξεις των αρνητών του κορωνοϊού στην κατηγορία των πολιτικών εγκλημάτων. 

Συγκεκριμένα, ο κοινουβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων του Βερολίνου για εσωτερικά θέματα, Μπένεντικτ Λουκ, τόνισε σε εφημερίδα ότι “απαιτείται μια συνολική εικόνα της κατάστασης σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις των αντιπάλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού για να τεκμηριωθεί η ριζοπαστικοποίηση με στοιχεία. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει μια κεντρική καταγραφή αξιόποινων πράξεων οι οποίες πρέπει να συμπεριληφθούν στο πεδίο της εγκληματικότητας με πολιτικά κίνητρα, ακριβώς όπως όταν πρόκειται για ακροδεξιές, ακροαριστερές και ισλαμιστικές αξιόποινες πράξεις”. 

Με την βάση της πρότασης συμφωνεί και το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GdP) του Βερολίνου, ο επικεφαλής του οποίου τόνισε ότι “είναι σαφές ότι βλέπουμε μια αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επομένως, είναι σωστό να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα της κατάστασης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους”. 

Η  Αστυνομία και οι Αρχές Ασφαλείας κάνουν λόγο εδώ και καιρό για  αύξηση της βίας και της επιθετικότητας εκ μέρους ακραίων αντιπάλων των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού – ωστόσο, δεν υπάρχει μια συνολική εικόνα όλων των αξιόποινων πράξεων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από αυτούς. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ