Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ υπερασπίστηκε την απόφαση υποδοχής προσφύγων από την Ελλάδα

Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ υπερασπίστηκε την απόφαση υποδοχής προσφύγων από την Ελλάδα

Την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες από την Ελλάδα υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο (Bundestag), ο Χορστ Ζεεχόφερ.

«Η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από αυτό. Φέτος, είναι απίθανο να ξεπεραστεί το όριο των 100.000 αιτούντων άσυλο. Τέτοιες ανθρωπιστικές ενέργειες ήταν δυνατές επειδή η μετανάστευση έχει κατά πολύ περιοριστεί συνολικά» τόνισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός (CSU) αντέδρασε με αυτόν τον τόπο στις κατηγορίες από τις τάξεις του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), του οποίου ο βουλευτής Γκότφριντ Κούριο είπε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό των προσφύγων της Μόριας είχε ως στόχο να εκβιάσει για ένα εισιτήριο στη Γερμανία.

Ο κ. Ζεεχόφερ από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για μια ομαλή διαδικασία κατά την οποία ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων εκείνων που ζητούν προστασία.

Τέλος ο Γερμανός πολιτικός χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μίζερη και μικρόψυχη» και τόνισε ότι «πρόκειται για ηράκλειο άθλο να δημιουργήσει κανείς ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ