Η Αφρική χρειάζεται διαγνωστικά τεστ και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Η Αφρική χρειάζεται διαγνωστικά τεστ και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Η Αφρική δεν έχει εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων και υπάρχει έλλειψη σε διαγνωστικά τεστ, δήλωσε ο εκτελών χρέη διευθυντή του Αφρικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ενδημική σε τμήματα της Αφρικής. Πάνω από 40 χώρες, όπου δεν είναι ενδημική, έχουν ανακοινώσει εξάρσεις της ασθένειας.

«Και τα δύο αυτά εργαλεία….είναι πραγματικά απαραίτητα στην ήπειρο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άχμεντ Ογκγουέλ Ούμα, από το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια έκτακτη κατάσταση εδώ στην ήπειρο και καλούμε όλους τους φίλους και τους εταίρους μας να ενώσουμε δυνάμεις για να ελέγξουμε την έξαρση», δήλωσε ο ίδιος.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν συνιστά ακόμα κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνών διαστάσεων, όπως έκρινε το Σάββατο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αν και ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, είπε ότι ανησυχεί βαθιά για την έξαρση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Live οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βρετανία: Η άνοδος του κόστους διαβίωσης στρέφει τους Βρετανούς προς φθηνότερες λύσεις διατροφής

Παράταση μέχρι 20 Ιουλίου στον 5ο Διαγωνισμό Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού Δε σε ξεχνώ Ιωνία «Ω Σμύρνη πάντα εσύ μαργαριτάρι…»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top