Η Αγγλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ από τις 15/1

Η Αγγλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ από τις 15/1

Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Αγγλία από το εξωτερικό θα πρέπει από τις 04:00 ώρα Γκρίνουιτς (06:00 ώρα Ελλάδας) της 15ης Ιανουαρίου να αποδεικνύουν ότι είχαν αρνητικό τεστ Covid-19 έως τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο νέος κανόνας ανακοινώθηκε νωρίτερα τον Ιανουάριο καθώς οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία απέναντι σε νέα, πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού από άλλες χώρες.

Τα ταξίδια προς και από τη Βρετανία είναι τώρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των lockdown που απαγορεύουν επισκέψεις στο εξωτερικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Δίνοντας λεπτομέρειες για τη νέα πολιτική της, η κυβέρνηση ανέφερε πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να ελέγχουν αν οι επιβάτες έχουν απόδειξη αρνητικού τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο πλοίο, και πως έλεγχοι θα γίνονται και κατά την άφιξη.

Τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 500 στερλίνες (περίπου 559 ευρώ), θα επιβάλλονται σε επιβάτες και ταξιδιωτικούς πράκτορες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

Θα υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός εξαιρέσεων, όπως οι οδηγοί φορτηγών, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη ροή φορτίων, και πληρωμάτων αεροπλάνων, διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων και πλοίων.

Το τεστ πρέπει να είναι ένα διαγνωστικό-πρότυπο τεστ όπως το τεστ PCR και θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να περιλαμβάνει τεστ LAMP και rapid tests εντός καθορισμένων ορίων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση προστίθεται στους κανόνες καραντίνας που απαιτούν από όσους έρχονται από το εξωτερικό να αυτοαπομονώνονται για δέκα ημέρες, εκτός αν επιλέξουν να κάνουν τεστ Covid-19 έπειτα από πέντε ημέρες και είναι αρνητικό οπότε μπορούν να βγουν και νωρίτερα από την αυτοαπομόνωση.

Στο μεταξύ, η Νέα Ζηλανδία θα ζητήσει από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου να αποδεικνύουν αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ για Covid-19 πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους καθώς νέα παραλλαγμένα στελέχη εξαπλώνονται παγκοσμίως.

«Δεδομένων των υψηλών ποσοστών μόλυνσης σε πολλές χώρες και στοιχείων για την παγκόσμια εξάπλωση πιο μεταδόσιμων στελεχών, είναι σαφές πως τα περισσότερα παγκόσμια αεροπορικά δρομολόγια θα είναι κρίσιμης σημασίας στο άμεσο μέλλον», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός αρμόδιος για την απόκριση στoν Covid-19, Κρις Χίπκινς.

Ο Χίπκινς είπε πως η απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες και τις περιοχές εκτός από την Αυστραλία, την Ανταρκτική και ορισμένες άλλες χώρες.

Οι ταξιδιώτες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους στη Νέα Ζηλανδία.

Το κλείσιμο των συνόρων και ένα αυστηρό lockdown στη διάρκεια της αρχικής φάσης της πανδημίας βοήθησαν τη Νέα Ζηλανδία να διατηρήσει σχετικά χαμηλούς αριθμούς μόλυνσης, με λίγο πάνω από 1.800 επιβεβαιωμένες θετικές διαγνώσεις και 25 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η χώρα ανέφερε την τελευταία τοπική μόλυνση από τον κορωνοϊό πριν από σχεδόν δύο μήνες.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ