Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο στο 2ο ημιτελικό της Eurovision 2023

Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο στο 2ο ημιτελικό της Eurovision 2023

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, η κλήρωση των ημιτελικών (allocation draw) για τον 67ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο ημιτελικό (στο 1ο μισό) που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Μαζί της και η Κύπρος η οποία θα εμφανιστεί και αυτή στο 1ο μισό! Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2019 που Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν μαζί στον ίδιο ημιτελικό.

Εκτός από την κλήρωση των ημιτελικών, σήμερα έγινε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοργάνωσης από τους Ολλανδούς διοργανωτές προς τους Βρετανούς και τους Ουκρανούς, το λεγόμενο Host City Insignia. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος του Τορίνο Stefano Lo Russo και η δήμαρχος του Λίβερπουλ, Joanne Anderson.

Συνολικά, 37 χώρες θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision. Οι 31 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός. Οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Χτες, οι διοργανωτές είχαν μοιράσει τις χώρες σε πέντε γκρουπ, για να αποφευχθεί η λεγόμενη “φιλική” ψήφος. Τα γκρουπ καθορίστηκαν με βάση το μοτίβο ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού στους τελευταίους διαγωνισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurovision 2023: Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Βίκτωρ Βερνίκος (VIDEO)

Οι ημιτελικοί όπως προέκυψαν μετά την κλήρωση

1ος ημιτελικός (9 Μαΐου)

1ο Μισό

Σερβία
Λετονία
Ιρλανδία
Νορβηγία
Πορτογαλία
Κροατία
Μάλτα

2ο Μισό

Σουηδία
Μολδαβία
Ελβετία
Ισραήλ
Ολλανδία
Φινλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Τσεχία

2ος ημιτελικός (11 Μαΐου)

1ο Μισό

Αρμενία
Κύπρος
Ρουμανία
Δανία
Βέλγιο
Ισλανδία
Ελλάδα
Εσθονία

2ο Μισό

Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Λιθουανία
Άγιος Μαρίνος
Σλοβενία
Γεωργία
Πολωνία

Η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών θα καθοριστεί σε ύστερο χρόνο από τους διοργανωτές με σκοπό την δημιουργία του καλύτερου δυνατού τηλεοπτικού αποτελέσματος.

Οι BIG 5, αν και δε συμμετέχουν στους ημιτελικούς, θα ψηφίσουν κανονικά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Όπως καθορίστηκε σήμερα, στον Πρώτο Ημιτελικό θα ψηφίσουν οι Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία ενώ στον Δεύτερο Ημιτελικό οι Ουκρανία, Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ogaegreece.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top