Η γάτα Όσια επέστρεψε στο Μουσείο της Άννας Αχμάτοβα

Η γάτα Όσια επέστρεψε στο Μουσείο της Άννας Αχμάτοβα

Η γάτα Όσια από το Μουσείο της κορυφαίας Ρωσίδας ποιήτριας, Άννας Αχμάτοβα στον “Οίκο Φοντάνκα”, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 8 Οκτωβρίου, επέστρεψε στο μουσείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, στο οποίο υπάγεται το μουσείο. Λίγες μέρες νωρίτερα το “Μουσείο Άννα Αχμάτοβα” είχε ανακοινώσει πως η γηραιότερη γάτα του Μουσείου, η Όσια, ηλικίας 16 ετών είχε εξαφανιστεί.

Το προσωπικό του μουσείου είχε εκφράσει τους φόβους του για την υγεία της καθώς η γάτα πρέπει να πηγαίνει τακτικά στον κτηνίατρο και να παίρνει φάρμακα που είναι ζωτικής σημασίας για αυτήν, δύο φορές την ημέρα. Το μουσείο δημοσίευσε ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που έδειχνε ένα άγνωστο κορίτσι να παίρνει τη γάτα από την αψίδα που οδηγούσε στον κήπο του Σιντριβάνι το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Το μουσείο στα κοινωνικά δίκτυα ζήτησε να επιστρέψει την Όσια.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως όποιος την έβρισκε θα λάμβανε χρηματική αμοιβή και θα του παρέχονταν και δωρεάν είσοδος εφ’ όρου ζωής στο μουσείο. Ευτυχώς η περιπέτεια της Όσια και η αγωνία των υπαλλήλων του μουσείου έλαβε αίσιο τέλος. Με ανακοίνωση του το “Μουσείο Άννα Αχμάτοβα”, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως:

Φίλοι! Η Όσια είναι στο σπίτι!.. Η γάτα επέστρεψε στο μουσείο σήμερα. Είναι στο σπίτι. Τώρα το κύριο καθήκον μας είναι να εξεταστεί η Όσια από κτηνίατρο και να ενημερώσουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ότι η γάτα επέστρεψε. Σημειώνεται ότι η γάτα έχει ήδη πάρει μια δόση του φαρμάκου, έχει φάει και σιγά, σιγά αναρρώνει.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ