Ην. Βασίλειο: Υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν με Covid-19

Ην. Βασίλειο: Υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν με Covid-19

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινά διαδικασίες, ώστε να είναι το πρώτο κράτος το οποίο θα διεξάγει το λεγόμενο «human challenge», κατά το οποίο πάνω από 90 υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν επίτηδες με τον ιό Covid-19.

Οι διαδικασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, έχουν σκοπό να επισπεύσουν τον αγώνα για την απόκτηση του εμβολίου. Η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να διαθέσει 33,6 εκ. λίρες σε αυτό το πρωτοποριακό έργο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασφάλεια είναι η πρωταρχική προτεραιότητα. Τα πλάνα θα πρέπει να πάρουν έγκριση για λόγους ηθικής. Η μελέτη «human challenges», ουσιαστικά, προάγει ένα γρηγορότερο τρόπο για να ελεγχθούν τα εμβόλια, επειδή δεν χρειάζεται να υπάρξει αναμονή για φυσική έκθεση στον ιό.

Οι ερευνητές, πρόκειται στην αρχή να χρησιμοποιήσουν ελεγχόμενες δόσεις του κορωνοϊού, προκειμένου να ανακαλύψουν ποια είναι η μικρότερη ποσότητα η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει μόλυνση, σε εθελοντές ηλικίας από 18 έως και 30 ετών.

Τα «ανθρώπινα πειραματόζωα», τα οποία πρόκειται να μολυνθούν με τον νέο κορωνοϊό από τη μύτη και πρόκειται να παρακολουθούνται όλο το 24ωρο, έχουν το μικρότερο ρίσκο να κινδυνεύσουν, εξαιτίας της νεαρής ηλικίας τους και της ακέραιας υγείας τους.

Αμέσως μετά, οι επιστήμονες, θα μπορούν να τσεκάρουν κατά πόσο το εμβόλιο εμποδίζει τη μόλυνση.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Δρ. Chris Chiu, από το Imperial College του Λονδίνου αναφέρει: «Η ομάδα μου τρέχει με ασφάλεια «human challenge» έρευνες με άλλους ιούς για πάνω από 10 χρόνια. Καμία έρευνα φυσικά δεν μπορεί να εκμηδενίσει όλα τα ρίσκα, ωστόσο οι συνεργάτες του προγράμματος Human Challenge πρόκειται να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να βεβαιωθούν πως τα ρίσκα θα μειωθούν στο ελάχιστο».

Ο καθηγητής Peter Openshaw, συνερευνητής και ιδρυτής της κοινοπραξίας Human Challenge, αναφέρει πως η εσκεμμένη μόλυνση εθελοντών με ένα γνωστό ανθρώπινο παθογόνο «δεν πάρθηκε ποτέ σαν ένα ελαφρύ ζήτημα, ωστόσο τέτοιου είδους έρευνες μας εμπλουτίζουν με πολύ σημαντικές πληροφορίες».

Τέλος, συμπληρώνει πως «είναι ζωτικής σημασίας να κινηθούμε το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να βρούμε επιτυχή εμβόλια και άλλες θεραπείες για τον Covid-19.

ΠΗΓΗ: BBC

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ