ΗΠΑ: Χαιρετίζουν την απόφαση της Άγκυρας να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ-Ζητούν το ίδιο και για τη Σουηδία

ΗΠΑ: Χαιρετίζουν την απόφαση της Άγκυρας να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ-Ζητούν το ίδιο και για τη Σουηδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «χαιρέτισαν» την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά ταυτόχρονα την «ενθάρρυναν» να επικυρώσει «γρήγορα» και το αίτημα της Σουηδίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον «καλεί την Ουγγαρία να ολοκληρώσει χωρίς καθυστέρηση την διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Σάλιβαν. «Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτές οι δύο χώρες πρέπει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πράσινο» από Ερντογάν για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top