ΗΠΑ: Θα στείλουν 20 εκ. δόσεις εμβολίων σε τρίτες χώρες

ΗΠΑ: Θα στείλουν 20 εκ. δόσεις εμβολίων σε τρίτες χώρες

Την αποστολή 20 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 σε τρίτες χώρες, αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της σημερινής (17/5) ημέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η ποσότητα αυτή θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις, τον συνολικό αριθμό των δόσεων εμβολίων που υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσει άλλες χώρες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 20 εκατομμύρια δόσεις για να βοηθήσουν τις χώρες που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας» τόνισε επί του θέματος η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Σε ερώτηση δε, για το ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτή τη δωρεά, η Τ. Ψάκι ήταν ασαφής και υποσχέθηκε απλά ότι θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τα κριτήρια της κατανομής τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου Απριλίου, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να παράσχουν σε άλλες χώρες, περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, αλλά το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα έγκριση από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές και συνεπώς οι αποστολές δεν έχουν αρχίσει.

Αντίθετα, τρία εμβόλια κατά της Covid-19 έχουν εγκριθεί επί του παρόντος από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της Johnson & Johnson.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθώς η Αμερική καταγράφει πτώση στους αριθμούς εμβολιασμού και χώρες όπως η Ινδία προσπαθούν να πάρουν εμβόλια ώστε να περιορίσουν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ