ΗΠΑ: Τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν θυμήθηκε ο Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν θυμήθηκε ο Τζο Μπάιντεν

«Πρόκειται για μια στιγμή που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος σήμερα (2/5) στον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια έπειτα από επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Βόρειο Πακιστάν.

Την εποχή εκείνη ο Τ. Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα και την Πρωτομαγιά του 2011 βρισκόταν στην αίθουσα των κρίσεων στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, προκειμένου να παρακολουθήσει απευθείας την επιχείρηση στην πόλη Αμποταμπάντ όπου βρισκόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε σήμερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών που αναζήτησαν σχολαστικά τα ίχνη του, την ενάργεια του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα τη στιγμή της λήψης απόφασης, το ταλέντο και το θάρρος της ομάδας επί του πεδίου».

Επιπλέον αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε «εγρήγορση» απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι «τρομοκρατικές ομάδες».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δρούμε απέναντι σε κάθε απειλή (για τα αμερικανικά συμφέροντα) που θα αναδυθεί στο Αφγανιστάν», προειδοποίησε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ