ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» οι συναλλαγές με κρυπτονόμισμα Kraken

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» οι συναλλαγές με κρυπτονόμισμα Kraken

Η Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (IRS) έλαβε δικαστική εξουσιοδότηση για τον εντοπισμό φορολογουμένων οι οποίοι έκαναν συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα Kraken.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ εξουσιοδότησε την αρμόδια για τη φορολόγηση εσόδων υπηρεσία (The Internal Revenue Service -IRS) να ενεργοποιήσει το πλαίσιο έρευνας, που είναι γνωστό ως «John Doe Summons» αναφορικά με τις συναλλαγές που γίνονται με το κρυπτονόμισμα Kraken.

Στόχος της έρευνας είναι ο εντοπισμός Αμερικανών φορολογουμένων που έχουν χρησιμοποιήσει το αναφερόμενο κρυπτονόμισμα, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η IRS ψάχνει για πληροφορίες σχετικά με φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές τουλάχιστον 20.000 δολαρίων με το αναφερόμενο κρυπτονόμισμα μεταξύ του 2016 και του 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αυτοί που έκαναν συναλλαγές με τη χρήση κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να καταβάλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως κάθε άλλος φορολογούμενος», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υπηρεσιακός βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Χούμπερτ του Τμήματος Φορολογίας του ίδιου υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top