Ισραήλ: 30 covid ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Ισραήλ: 30 covid ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Ισραήλ μειώθηκε στους 30, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει ο αριθμός τους τον τελευταίο χρόνο και πλέον, από την 8η Ιουνίου 2020, όταν βρισκόταν επίσης στους 30. Είχε φθάσει στο ζενίθ του την 26η Ιανουαρίου, όταν οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν 1.181. Συνολικά, στα νοσοκομεία βρίσκονται 55 ασθενείς.

Ακόμη, το υπουργείο ενημέρωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 839.664.

Ο θάνατος άλλων δύο ασθενών με COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.430 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 206.

Σχεδόν οι έξι πολίτες στους δέκα (5,48 εκατ. άνθρωποι, το 58,8% του πληθυσμού) έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για COVID-19 έως σήμερα στο Ισραήλ.

Σήμερα, εξάλλου, αίρεται η απαγόρευση των ταξιδιών στην Τουρκία, στην Αιθιοπία και στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων σε αυτές τις τρεις χώρες.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των ταξιδιών στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στη Ρωσία και στην Αργεντινή. Οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ειδική άδεια από αρμόδια επιτροπή προκειμένου να τους επιτρέπεται να μεταβούν στα κράτη αυτά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ