Κίνα: Άνοιξε τις πύλες της η China-CEEC Expo

Κίνα: Άνοιξε τις πύλες της η China-CEEC Expo

Η δεύτερη διοργάνωση της εξαγωγικής έκθεσης καταναλωτικών προϊόντων για την Κεντρική Ευρώπη (China-CEEC Expo & International Consumer Goods Fair) άνοιξε χθες τις πύλες της, στην πόλη Νινγκμπό που βρίσκεται στην επαρχία Τζετζιάνγκ στα ανατολικά της Κίνας, προσελκύοντας περισσότερους από 7.000 αγοραστές.

Η έκθεση έχει τίτλο «Εξυπηρετώντας Ένα Νέο Παράδειγμα Ανάπτυξης, Μοιράζοντας μία Ευκαιρία Αμοιβαίου Κέρδους» και στόχο να ωθήσει το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEEC).

«Εν μέσω της πανδημίας COVID-19, το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης πηγαίνει ενάντια στην τάση και εκτείνεται από τις παραδοσιακές μέχρι τις αναδυόμενες βιομηχανίες» δήλωσε ο Γουάνγκ Μπινγκνάν υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 11η Ιουνίου, ενώ το πρόγραμμά της, περιλαμβάνει 20 εκδηλώσεις στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της υγείας. Καλύπτοντας συνολικό εμβαδόν εκθεσιακού χώρου 200.000 τετραγωνικών μέτρων, η έκθεση έχει τρεις τομείς για την παρουσίαση εκθεμάτων, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ελικοπτέρων, ελαφρών αεροσκαφών, γιοτ και άλλων προϊόντων και ειδών πολυτελείας, που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Τζιάν από το υπουργείο Εμπορίου της επαρχίας Τζετζιάνγκ.

Στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ο όγκος των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των χωρών της CEEC καταγράφηκε στα 30,13 δισεκατομμύρια δολάρια, με ετήσια αύξηση 50,2%.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ