Κίνα: Επεισόδια και ξύλο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone (VIDEO)

Κίνα: Επεισόδια και ξύλο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone (VIDEO)

Εικόνες απίστευτης αγριότητας στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα, που ανήκει στη Foxconn της Ταϊβάν. Ξύλο, χημικά και οργή των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας.

Οι εικόνες από τα άγρια επεισόδια έξω από το εργοστάσιο παραγωγής iPhone έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από αναρτήσεις το Weibo (σ.σ. σαν Facebook στην Κίνα) και το Twitter.

Τα πλάνα δείχνουν πλήθος εργαζόμενων να διαδηλώνει σε δρόμο και ορισμένους από αυτούς να έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας που φορούν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και άλλους αστυνομικούς με εξαρτύσεις μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

 

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, που κράδαιναν ρόπαλα, χτύπαγαν κάμερες του συστήματος επιτήρησης και παράθυρα σε ένα από τα κτίρια του εργοστασίου.

Η εγκατάσταση της Foxconn βρίσκεται στην Τζέγκτζου, στην επαρχία Χενάν (κεντρικά). Πριν από μερικά χρόνια, η Foxconn βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος γιατί οι εργαζόμενοί της αυτοκτονούσαν ο ένας μετά τον άλλο!

Σε ορισμένα από τα βίντεο, εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεταχείριση που αντιμετωπίζουν: για τις εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

 

το τεράστιο εργοστάσιο απασχολούνται κάπου 200.000 εργαζόμενοι.

Στην εγκατάσταση εφαρμόζεται το λεγόμενο σύστημα του «κλειστού κυκλώματος», δηλαδή οι εργάτες ζουν απομονωμένοι, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Τζέγκτζου.

Τόσο οι περιορισμοί, όσο και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων -αρκετοί αποφάσισαν να παραιτηθούν- έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή.

Η Apple ανακοίνωσε πριν μερικές εβδομάδες πως οι παραδόσεις του νέου τηλεφώνου της, του iPhone 14, θα είναι χαμηλότερες των προσδοκώμενων το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Λήμνο – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Αδ. Γεωργιάδης: Με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση

Δ. Νεάπολης Συκεών: «Παγωμένα» και για τέταρτη χρονιά τα Δημοτικά Τέλη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top