Κόντε: Προσπάθησα μέχρι τέλους να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση

Κόντε: Προσπάθησα μέχρι τέλους να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πως η διαδικασία διαλόγου «γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν αναγκάζεσαι να κινηθείς σε ναρκοθετημένο πεδίο».

Στην απόφαση του Ματέο Ρέντσι να αποσύρει τους δύο υπουργούς του κόμματός του, «Ζωντανή Ιταλία» από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες.

«Προσπάθησα, μέχρι την τελευταία στιγμή, να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση. Είστε μάρτυρες των προσπαθειών μου, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ.

«Δεν είπαμε ποτέ όχι στον διάλογο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν αναγκάζεσαι να κινηθείς σε ναρκοθετημένο πεδίο», πρόσθεσε ο κ. Κόντε.

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί αναλυτές, αναμένεται τώρα η επόμενη κίνηση του Τζουζέπε Κόντε: αν θα μεταβεί πρώτα στην Βουλή και στη Γερουσία για ανοικτή συζήτηση και ενδεχόμενη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή θα επιλέξει να συναντηθεί αμέσως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ