Κορωνοϊός: Εξετάζονται τροποποιήσεις στο AstraZeneca και Johnson & Johnson εξαιτίας των θρομβώσεων

Κορωνοϊός: Εξετάζονται τροποποιήσεις στο AstraZeneca και Johnson & Johnson εξαιτίας των θρομβώσεων

Οι εταιρείες Johnson & Johnson και AstraZeneca πραγματοποιούν έρευνα σε πρώιμο στάδιο σχετικά με το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στα εμβόλιά τους κατά του κορωνοϊού.

Η έρευνα των δύο εταιρειών έχει ως στόχο να εξετάσει αν οι τροποποιήσεις αυτές μπορεί να μειώσουν ή να εξαλείψουν τον κίνδυνο των σπάνιων αλλά σοβαρών θρόμβων αίματος που συνδέονται με τα εμβόλιά τους, γράφει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλείται ανθρώπους κοντά στη διαδικασία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε αν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στα δύο εμβόλια ή αν αυτό θα έχει νόημα εμπορικά, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος της J&J δήλωσε πως η εταιρεία στηρίζει «τη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάλυση, καθώς συνεργαζόμαστε με ειδικούς και διεθνείς υγειονομικές αρχές». Από την πλευρά της η AstraZeneca σημείωσε πως «εργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα για να κατανοήσει αυτούς τους εξαιρετικά σπάνιους θρόμβους».

Σημειώνεται πως και τα δύο εμβόλια έχουν συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές έχουν επισημάνει πως τα πλεονεκτήματά τους υπερτερούν των κινδύνων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ