Κορωνοϊός – Γερμανία: Δραματική έκκληση Μέρκελ προς τους πολίτες

Κορωνοϊός – Γερμανία: Δραματική έκκληση Μέρκελ προς τους πολίτες

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν ενάντια στον κορωνοϊό, απεύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η χώρα σημείωσε ιστορικό υψηλό κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφοντας πάνω από 11.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Στο πλαίσιο αυτό στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο και βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η καγκελάριος σημείωσε πως «η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να κλιμακώνεται καθώς υπάρχουν όλο και περισσότερες ζώνες κινδύνου, όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα οι υγειονομικές υπηρεσίες να μην μπορούν πλέον να κάνουν σωστή ιχνηλάτιση».

Και συνέχισε παραθέτοντας απόσπασμα από προηγούμενο μήνυμά της στο οποίο τόνισε ότι «κόσμος περιμένει από τους πολιτικούς να βρίσκουν συνεχώς νέες λέξεις, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχουν».

“Να λάβουν το μήνυμα οι νεότερες γενιές”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της Αγ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ υπογράμμισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να λάβουν το μήνυμα οι νεότερες γενιές πολιτών που πλέον πλήττονται και περισσότερο από τον ιό».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το μήνυμα μεταδόθηκε επίσης και στην τουρκική αλλά και στην αραβική γλώσσα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ