Κορωνοϊός – Ισραήλ: Προχωρά σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Προχωρά σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Έτοιμα να ξανανοίξουν είναι την επόμενη Κυριακή (21/2) τα ξενοδοχεία και τα γυμναστήρια στο Ισραήλ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού. 

Με το σχεδό 43% των πολιτών να έχει λάβει έστω τη μία από τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, η χώρα προχωρά στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του lockdown, το οποίο έχει επιβληθεί από τις 27 Δεκεμβρίου. 

Εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές, βιβλιοθήκες και μουσεία θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή, όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ με ένα “πράσινο πάσο” (πιστοποιητικό που αποδεικνύει τον εμβολιασμό) οι κάτοικοι του Ισραήλ, θα μπορούν να εισέλθουν σε εγκαταστάσεις αναψυχής όπως γυμναστήρια και ξενοδοχεία. 

Πλέον η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 30% του πληθυσμού δηλαδή εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer αυτόν τον μήνα, ένα ορόσημο για την προκαταρκτική χαλάρωση των περιορισμών. Ποσοστό που θα δώσει το έναυσμα για μια ευρύτερη επαναλειτουργία δραστηριοτήτων τον επόμενο μήνα. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ