Κορωνοϊός-Ιταλία: Ο Κόντε υπέγραψε διάταγμα για νέα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός-Ιταλία: Ο Κόντε υπέγραψε διάταγμα για νέα περιοριστικά μέτρα

Κυβερνητικό διάταγμα που περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο τη μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία υπέγραψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Τζουζέπε Κόντε.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός του «μπελ παέζε» αναμένεται να παρουσιάσει τα διάφορα μέτρα στους πολίτες της χώρας αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από αύριο μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Η τηλεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι, «ουσιαστικά, τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ