Κορωνοϊός: Το Ντουμπάι εμβολιάζει μαζικά τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Κορωνοϊός: Το Ντουμπάι εμβολιάζει μαζικά τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Το Ντουμπάι διεξάγει αυτήν την εβδομάδα μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού στους χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με το εμιράτο του Κόλπου να στοχεύει να μείνει ανοικτό στον διεθνή τουρισμό, παρά την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

Σε ένα κέντρο της Αρχής Δρόμων και Μεταφορών (RTA), δεκάδες οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι υπήκοοι Ινδίας ή Πακιστάν, σχημάτιζαν ουρές για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Είμαστε εκείνοι που εκτιθέμεθα περισσότερο, λόγω της εγγύτητας με άλλους, στο πλαίσιο της εργασίας μας. Πρέπει να προστατευτώ», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σαλάχ Μοχάμεντ Οσμάν, ένας οδηγός ταξί.

Το Ντουμπάι επέλεξε προσφάτως να ανοίξει ευρέως τις πύλες εισόδου του στους ξένους επισκέπτες, την ώρα που πολλές χώρες ενίσχυαν τους περιορισμούς μπροστά στην εξάπλωση των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα Εμιράτα από τον Ιανουάριο κι ενώ η χώρα είχε ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τα εμβόλια των Pfizer-BioNtech, Sinopharm ή και AstraZeneca.

«Σε αυτό το κέντρο, στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε σε μία εβδομάδα περίπου 7.000 ανθρώπους», είπε στο AFP η Νάντα Τζασέμ, υπεύθυνη για τη διαχείριση των κινδύνων και την ασφάλεια της RTA.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για την τρίτη και την τελευταία φάση μιας εκστρατείας που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου και που στόχευε, αρχικά, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ηλικιωμένους ή τους πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα.

Η RTA έχει ήδη εμβολιάσει περίπου 20.000 εργαζομένους, είπε η Νάντα Τζάσεμ, διευκρινίζοντας πως στόχος της εκστρατείας είναι να «εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι των μεταφορών στο εμιράτο του Ντουμπάι όπως και οι οικογένειές τους».

Με περισσότερες από 4,4 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί στα Εμιράτα, που μετρούν σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοίκους, η χώρα καταγράφει ένα από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμών παγκοσμίως μετά το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ