Κούβα-Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες

Κούβα-Covid-19: Πάνω από 1.000 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 12 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 – ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός θυμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο πέρυσι –, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.026 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τους αριθμούς του υπουργείου, ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 512 νεκρούς επί συνόλου 92.474 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, επισήμανε ότι 29 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 366,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβάλει οι αρχές.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια δοκιμών. Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, σκοπεύει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ